Kan ik de extensie van een bestand wijzigen?

Over het algemeen, het veranderen van de extensie van een bestand dat is geen goed idee. Veranderen van bestandsextensies is meestal niet nodig omdat files meestal al over de juiste extensie. Wanneer u dubbelklikt op een bestand met de juiste extensie heeft, zal het te openen met het juiste programma. Bijvoorbeeld, een bestand met een .TXT zal uitbreiding openen in een tekstverwerker, en een bestand met een . JPG verlenging wordt geopend in een image viewer.

Als u het toestel van een bestand wijzigt, kan dit leiden tot het bestand niet te openen. Neem bijvoorbeeld de JPEG-afbeelding naar links. (Terwijl het bestand dat wordt gebruikt in dit voorbeeld is van een Macintosh-computer, dezelfde principes gelden voor zowel Mac als Windows-platforms.)

De bestandsnaam van dit bestand is rose.jpg en is opgemaakt als een JPEG. Laten we eens kijken wat er gebeurt als we proberen om de bestandsextensie naar ".gif", dat is de extensie GIF afbeeldingen te veranderen. Door te klikken op de bestandsnaam tweemaal (langzamer dan een dubbelklik), kunnen we de bestandsnaam te wijzigen. We vervangen ".jpg" met ".gif" en druk op Enter.

Wanneer deze verandering is gemaakt in Mac OS X, een waarschuwing verschijnt ons te vragen om te controleren of we willen de wijziging door te voeren.

Deze waarschuwing is een goede reden voor, omdat het de gebruiker die het bestand kan openen als de uitbreiding wordt gewijzigd waarschuwt. Om aan de veilige kant, Mac OS X kiest "Keep .jpg" als de standaard optie.

Als we besluiten om de verandering te maken en klik op de "Use .gif" optie, wordt de bestandsnaam veranderd zoals hieronder te zien:

De rose.jpg bestand geopend prima in Photoshop voordat we de extensie veranderd. Nu hebben we de uitbreiding laten we eens kijken wat er gebeurt als we sleep het naar Photoshop.

Photoshop probeert het bestand te openen, maar is niet in staat om. In plaats daarvan krijgen we een foutmelding.

Omdat Photoshop verwachtte een soort GIF-bestand, op basis van de bestandsextensie, heeft zij geprobeerd ontleden een GIF-bestand. Echter, wordt het bestand daadwerkelijk opgemaakt als een JPEG-bestand, zodat Photoshop registreert een fout bij een poging om het te openen.

Wanneer u extensie van een bestand wilt wijzigen, wijzigt u de manier waarop programma's op uw computer het bestand te lezen. Het probleem is, het veranderen van de extensie verandert niets aan het bestandstype . Met andere woorden, wanneer je extensie van een bestand te veranderen, is het niet de manier waarop het bestand is opgemaakt veranderen.

Door het aanpassen van een extensie van een bepaald bestand, kan ertoe leiden dat u programma's op uw computer om het bestand verkeerd, waardoor het kan voorkomen dat de opening te lezen. Dit is de reden waarom het is meestal niet een goed idee om bestandsextensies te wijzigen.

Wanneer u een bestand extensie zou moeten veranderen

Terwijl bestandsextensies doorgaans alleen moet worden overgelaten, kan het voorkomen dat het veranderen van extensie van een bestand is de enige manier om het te krijgen om te openen. Bijvoorbeeld, kunt u een e-mail attachment heet ontvangen report.pdf die eigenlijk is opgemaakt als een Word-document.

Wanneer u dubbelklikt op het bestand, zal Acrobat Reader hoogstwaarschijnlijk het bestand probeert te openen, omdat Acrobat Reader is wat de meeste computers gebruiken om PDF-bestanden te bekijken. Omdat Acrobat Reader verwacht een . PDF -bestand, wanneer het een Word-document tegenkomt, kan het niet in staat zijn om het bestand te openen. Als u de bestandsnaam wijzigen in report.doc , moet het bestand te openen in Microsoft Word.

Het veranderen van extensie van een bestand kan "dwingen" het bestand te openen in een ander programma. Dit kan handig zijn wanneer een bestand niet openen met het standaardprogramma . Echter, een betere manier om welk programma te wijzigen opent u een bepaald bestand is om de eigenschappen van het bestand te wijzigen.

Bekijk Changing What Program Opens a File in Windows en Changing What Program Opens a File on a Mac voor meer informatie.