Hoe kan ik wijzigen welk programma een bepaald bestand op een Mac opent?

(Klik hier voor Windows-instructies.)

Mac OS X maakt het gemakkelijk om te veranderen bestand verenigingen , die bepalen welke programma's worden gebruikt om verschillende bestandstypen te openen. U kunt de instelling voor afzonderlijke bestanden of alle bestanden van een specifiek bestandstype wijzigen.

Individuele bestanden

Om te veranderen wat programma een specifiek bestand wordt geopend, moet u eerst informatie venster van het bestand te openen. Dit kan gedaan worden door het bestand te selecteren en te klikken op " Get Info " van de filet menu. Of u kunt gewoon klik met de rechtermuisknop (Ctrl-klik voor enkele knop muis gebruikers) op het bestand en kies " Get Info " uit het contextuele menu dat verschijnt. De informatie-venster ziet er ongeveer als onderstaande afbeelding:

Let op de sectie in het midden van het venster dat zegt: "Open met." Wanneer u de drop-down menu klikt, zal het u een lijst met applications dat het geselecteerde bestand type kan openen. Als het bestand is een Microsoft Word-document, kan de lijst met programma's er ongeveer zo uitzien:

Selecteer het programma dat u wilt het bestand te openen en sluiten van de informatie venster. Wanneer u dubbelklikt op het document, zal het te openen met behulp van de door u geselecteerde programma.

Alle bestanden

U kunt ook welk programma alle documenten van een bepaald type bestand opent. Zo kunt u alle Microsoft Word-documenten te openen in AppleWorks. Om dit te doen, selecteert u eerst AppleWorks 6 in de drop-down menu, zoals in het voorbeeld hierboven. Dan, voordat het venster te sluiten, klikt u op de Wijzig alles ... knop. U wordt gevraagd om de verandering met een waarschuwingsvenster te bevestigen:

Click on voortzetten en alle bestanden met een . DOC -extensie zal nu geopend in AppleWorks. Natuurlijk kunt u het bestand verenigingen terug naar Microsoft Word te veranderen door Word te selecteren in het drop-down menu en het herhalen van dezelfde stappen.