Hoe open ik een bestand zonder extensie op mijn Mac?

Sommige Mac-bestanden hebben een " Schepper "En" Type " identifier in plaats van een bestandsextensie. Dit komt door Mac OS 9 en eerdere versies van het Mac OS, waarin de meeste Macintosh-bestanden niet bestandsextensies hebben. In Mac OS X , bijna alle bestandsnamen zijn onder andere een uitbreiding, als er bestanden zonder extensie nog kan worden geopend.

Als het bijbehorende programma voor de "zonder extensie" bestand wordt geïnstalleerd, moet Mac OS X automatisch het bestand met de juiste programma te openen. Als de Toepassing niet beschikbaar is, kan je een foutmelding krijgt zeggend het bestand kan niet worden geopend. Als dit het geval is, kunt u het bestand probeert te slepen naar een toepassing die u denkt dat het bestand te openen. Bijvoorbeeld, als het bestand is een tekstbestand, proberen te slepen naar TextEdit . Als u denkt dat het bestand is een foto, probeer te openen in Voorbeschouwing . Als het een audio- of video-clip, probeer het bestand te slepen naar QuickTime Player om te zien of het zal openen.

Soms is het moeilijk om het bestandstype van een bestand zonder extensie te bepalen, maar er zijn enkele programma's die u zullen tonen de Schepper en type informatie, die nuttig kan zijn. Zo kan bijvoorbeeld als de Schepper wordt vermeld als "SIT !," kunt u in staat om te raden dat het bestand een StuffIt-bestand, en daarom worden geopend met StuffIt Expander .

Twee programma's waarmee u het type en de Schepper-informatie van bestanden te bekijken onder NameCleaner en FileType . Deze programma's laten u ook de Schepper veranderen en type informatie, die meestal niet moet worden veranderd. Als de Schepper en type informatie onjuist wordt gewijzigd, worden er geen programma's het bestand te herkennen.

Als u de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en nog steeds kan het bestand niet openen, is het mogelijk het bestand dat behoort tot een Windows-programma en is gewoon ontbreekt een extensie. U kunt het bestand naar een Windows-computer om te zien of een Windows-programma dat wordt geopend.