Waarom gebruiken sommige bestandstypen zowel drie- als vierletterige extensies?

De meeste bestandstypen hebben slechts één bestandsextensie. Echter, in sommige gevallen, drie en vier brief extensies kunnen worden gebruikt voor exact hetzelfde type bestand. Bijvoorbeeld, het enige verschil tussen een . TIF en . TIFF- bestand is de bestandsextensie. De bestanden zijn exact hetzelfde, behalve voor het feit dat men gebruik maakt van een drieletterige extensie, terwijl de andere maakt gebruik van een vier-letter extensie. Als je aan een .tiff extensie veranderen in .TIF, zou het bestand nog steeds op dezelfde manier te openen.

Dus waarom zijn er twee verschillende extensies voor hetzelfde type bestand?

In vroege versies van Windows, alle bestanden die nodig zijn een drieletterige bestandsextensie. Dit betekende dat een aantal uitbreidingen moesten worden afgekort tot de drie letter-formaat past. Bijvoorbeeld, TIFF ( Tagged Image File Format ) bestanden die de verkorte ".tif" uitbreiding van het formaat dat door Windows passen.

Terwijl de Macintosh-platform was traag om bestandsextensies te nemen, maar ook nooit beperkt bestandsextensies tot drie letters. Daarom is een aantal jaren geleden, bestanden met vier letter extensies begon te verschijnen op het Macintosh-platform. Gelukkig, zowel Windows als Mac OS ondersteunen nu meer bestandsextensies, die hen in staat stelt om te bestandstypen die zowel de drie en vier brief extensies te herkennen. Bijvoorbeeld, sommige programma's (met name op de Mac), sparen TIFF-bestanden met een ".tiff" extensie, want het is iets meer beschrijvend dan de ".tif" extensie.

Echter, om verwarring te voorkomen, de meeste programma's nog steeds vasthouden aan de ".tif" extensie voor TIFF-bestanden. Adobe Photoshop, bijvoorbeeld, slaat alle TIFF-bestanden met een ".tif" uitbreiding op zowel Mac als Windows. Hetzelfde geldt voor andere bestandstypen dat zowel de drie en vier brief bestandsextensies gebruiken.

Welke andere bestandstypen maken gebruik van zowel de drie en vier brief extensies?

TIFF-bestanden zijn niet de enige type bestand dat meer dan één extensie delen. Hier zijn een paar andere veel voorkomende voorbeelden van bestandstypen die zowel drie en vier brief extensies te gebruiken:

  • JPEG-beeldbestanden - . JPG naar JPEG
  • PICT beeldbestanden - .pct en .pict
  • MPEG videobestanden - .MPG en .MPEG
  • QuickTime videobestanden - MOV één .moov
  • MIDI muziekbestanden - .MID in .midi
  • AIFF audiobestanden - .AIF in .AIFF
  • WAVE audiobestanden - WAV en .GOLF
  • HTML-bestanden - .HTM en .html
  • MIME gecodeerde bestand - .mim en .MIME

Terwijl het hebben van meerdere bestandsextensies kan nogal dubbelzinnig lijken, is het meestal vrij eenvoudig vast te stellen het bestandstype beide manier. Toch, als je een keuze om een bestand op te slaan met een drie of vier letters uitbreiding, met behulp van drie letters is een meer standaard conventie. Daarom, met uitzondering van de HTML- bestanden (die vaak gebruik maken van de ".html" extensie), is het het beste om drie letters bestandsextensies aan te wenden.