Hoe toon ik bestandsextensies in Windows 10?

In Windows 10, zijn extensies voor bekende bestandstypen standaard verborgen. Gelukkig is het makkelijk om bestandsextensies te laten zien, met behulp van een checkbox in de File Explorer lint.

Stap 1

Gewoon openen File Explorer door te dubbelklikken op het programma-icoon in de taakbalk. U kunt ook dubbelklikken op een map.

Stap 2

Selecteer het View Tab zoals hieronder getoond.

Stap 3

Klik op de "File extensies" in om bestandsextensies te tonen. U kunt het vak om bestandsextensies te verbergen uit te schakelen.

Dat is het! Controle van de box "Bestandsnaamextensies" zal bestandsextensies voor alle bestanden weer te geven. In de bovenstaande afbeelding ziet u de extensies worden weergegeven voor elk bestand in het open raam.

NOTITIE: Deze optie is wereldwijd van toepassing op alle mappen, dus u hoeft deze niet voor elke map die u opent handmatig in of uit te schakelen.


Alternatieve methode

Weergeven en verbergen van bestandsextensies in Windows 10 omvat het hetzelfde proces als Windows 8 . Eerdere versies van Windows, zoals Windows Vista en Windows 7, vereist een ander proces dat het een wijziging van de "View Options" in File Explorer.

U kunt nog steeds gebruik maken van deze methode in Windows 10, al zijn er kleine verschillen van de vorige Windows-versies.

Stap 1

Open het Opties voor bestandsverkenner control panel and select the View Tab.

Stap 2

Selecteer of deselecteer de "verbergen voor bekende bestandstypen" in te schakelen.

Dit heeft hetzelfde effect als de eerste werkwijze als bovengenoemde.