Wat zijn tijdelijke (.TMP) bestanden en hoe verwijder ik deze?

Tijdelijke bestanden (ook wel "tijdelijke bestanden") hebben meestal bestandsnamen die eindigen met de extensie .TMP . Hoewel ze dezelfde extensie te delen, kunnen tijdelijke bestanden worden aangemaakt door een groot aantal verschillende programma's. Dit kan het moeilijk maken om erachter te komen welk programma creëerde een specifiek tijdelijk bestand, of zelfs waar het bestand vandaan kwam.

Soms is het deel van de bestandsnaam vóór de verlenging zal je een hint over waar het bestand uit te geven. Bijvoorbeeld, als de bestandsnaam 2006_annual_report.tmp , het bestand kan een Word-document of Excel-spreadsheet die werd genoemd worden "jaarverslag 2006." Andere tijden, kan de locatie van een tijdelijk bestand helpen bepalen welk programma het bestand heeft gemaakt. Bijvoorbeeld, als je een tijdelijk bestand te vinden in een map met de naam "tijdelijke bestanden" in de hoofdmap van een bepaalde application , het tijdelijke bestand de meeste kans maakt deel uit van die toepassing.

Waarom zijn tijdelijke bestanden aangemaakt?

Programma's te maken tijdelijke bestanden in de eerste plaats voor back-up doeleinden. Veel programma's, zoals die deel uitmaakt van Microsoft Office, een tijdelijke versie van een bestand op te slaan om de paar minuten, terwijl het oorspronkelijke bestand is geopend. Als je dan niet het bestand hebt opgeslagen en het programma onverwacht crasht of de computer wordt afgesloten, zal er een tijdelijk bestand dat recent werd gered zijn. Tijdelijke bestanden worden meestal automatisch verwijderd wanneer het programma normaal gesloten is, maar als het programma onverwacht wordt afgesloten, worden de tijdelijke bestanden niet verwijderd.

Echter, sommige tijdelijke bestanden achtergelaten, zelfs wanneer een programma correct wordt afgesloten. Dit kan het gevolg zijn programmeerfouten die ervoor zorgen dat tijdelijke bestanden niet goed worden afgevoerd wanneer een toepassing wordt afgesloten. Deze bestanden kunnen zich ophopen op uw harde schijf zonder dat u zelf in de gaten.

Tenslotte web browsers , zoals Internet Explorer, het scheppen van "Temporary Internet Files" om gebruikersgegevens op te slaan, met inbegrip van cookies , afbeeldingen van bezochte webpagina's, en de gebruiker browsegeschiedenis.

Hoe kan ik de tijdelijke bestanden verwijderen?

Als u van plan op het handmatig verwijderen van specifieke tijdelijke bestanden, controleer dan eerst of de bestanden die u wilt verwijderen zijn eigenlijk tijdelijke bestanden en dat je ze niet nodig hebt om welke reden. Zodra u hebt gecontroleerd dat ze niet nodig zijn of zijn duplicaten van andere bestanden, gewoon verplaatsen de bestanden naar de Prullenbak (Windows) of de prullenmand (Mac) en leeg de prullenbak.

Wilt u een groot aantal tijdelijke bestanden tegelijk te verwijderen, verschillende programma's zijn beschikbaar die het proces te automatiseren voor u. Deze programma's kunnen uw harde schijf te zoeken naar tijdelijke bestanden en verwijder de degene die je niet nodig hebt, bespaart schijfruimte. Enkele voorbeelden van Windows hulpprogramma's omvatten:

  • TFCLEANUP
  • 4Diskclean
  • Gemakkelijk Erase File Cleaner
  • Maak het schoon
  • G-Lock Temp Cleaner
  • Geschiedenis verwijderen Gratis
  • Softes Windows Cleaner
  • PARC Shredator

NOTITIE: If you want to delete Temporary Internet Files in Windows, volg deze instructies.