Wat zijn de nieuwe documentindelingen die worden gebruikt in Microsoft Office 2007?

Met de introductie van Microsoft Office 2007, Microsoft opgenomen nieuwe formats voor drie van de primaire Office-programma's:

  1. Microsoft Word - een tekstverwerkingsprogramma gebruiken voor het typen van documenten en brieven.
  2. Microsoft Excel - een spreadsheetprogramma gebruikt voor het opslaan van gegevens in rijen en kolommen en berekeningen met de gegevens.
  3. Microsoft PowerPoint - Een presentatie programma dat wordt gebruikt voor het maken van professionele presentaties en diavoorstellingen.

New File Format

In Office 2007 (ook bekend als Office 12), zullen deze drie programma's een nieuw bestandsformaat op basis van Open XML gebruiken. Word, Excel en PowerPoint-documenten zal in een opgeslagen XML -formaat in plaats van binair . Dit maakt het mogelijk om beschadigde bestanden terug te vorderen, omdat de manier waarop XML-gegevens opslaat kan het bestand dat moet worden bekeken, zelfs als een deel van het document is beschadigd. Bijvoorbeeld, als een Open XML-Word-document bevat een beschadigde grafiek, de grafiek mogelijk niet correct weergegeven, maar de rest van het bestand zou moeten zien er prima uit. Als het bestand is opgeslagen als een binaire document, kan het niet eens geopend.

Kleinere bestanden

Naast het opnemen van een nieuwe, meer compatibel formaat, de nieuwe Office-documenten nemen minder ruimte in dan de vorige formaten. Dit komt omdat de nieuwe formaat bevat ZIP -compressie, die de bestandsgrootte up kan verminderen tot 75%. Dit bespaart ruimte op de harde schijf en is gunstig bij het verzenden van documenten via het internet, via e-mail of andere data-overdracht methoden.

verenigbaarheid

Omdat XML is een gestandaardiseerd formaat, zijn Open XML-documenten herkend door alle software die de Open XML-formaat ondersteunt. Terwijl in de vorige versies van Office-programma's geen ingebouwde ondersteuning voor documenten die zijn opgeslagen in het nieuwe formaat, Microsoft heeft updates uitgebracht voor Office 2000, XP en 2003, waarmee gebruikers openen, bewerken en opslaan van documenten in de Open XML-formaat.

Bestandsextensies

De nieuwe Open XML Office-formaten zullen onder meer nieuwe bestandsextensies om ze te onderscheiden van de vorige bestandstypen. De uitbreidingen van de nieuwe en oude bestandstypen worden hieronder opgesomd:

nieuwe extensieoude UitbreidingBestandstype
Microsoft Word
. DOCX. DOCWord document
.docmn / aIngeschakelde macro Word-document
.dotx.PUNTWord-sjabloon Document
.dotmn / aIngeschakelde macro Word-document Template
Microsoft Excel
.xlsx. XLSExcel spreadsheet
.xlsmn / aIngeschakelde macro Excel-werkblad
.xltx.xltExcel-spreadsheetsjabloon
.xltmn / aIngeschakelde macro Template Excel-werkblad
.xlsbn / aExcel binaire werkmap
.XLAM.xlaExcel Add-in
Microsoft PowerPoint
.pptx. PPTPowerPoint-presentatie
.pptmn / aIngeschakelde macro PowerPoint-presentatie
.ppsx.PPSPowerPoint-diavoorstelling
.ppsmn / aIngeschakelde macro PowerPoint Slide Show
.potx.potPowerPoint-presentatie Template
.potmn / aIngeschakelde macro PowerPoint-presentatie Template
.PPAM.PPAPowerPoint add-in

Microsoft Access

Microsoft Access 2007 gebruikt ook een nieuwe database-formaat met een ACCDB bestandsextensie. (Eerdere versies van Access opgeslagen databases MDB -bestanden.) Het nieuwe formaat ondersteunt multi-gewaardeerde lichamen, binaire objecten, database-encryptie, en andere nieuwe functies.

De andere Office-formaten, zoals Visio en Entourage (Mac) bestanden, blijven hetzelfde.