Waarom is een WINMAIL.DAT-bestand bij sommige van mijn e-mailberichten gevoegd?

De winmail.dat bestand bevat bericht opmaken van informatie over e-mailberichten door Microsoft Outlook en Microsoft Mail voor Windows. Het slaat de rich text ( RTF ) opmaak van gegevens die door de Microsoft Exchange en Outlook mailclients wordt herkend. Als de ontvanger de e-mailclient van de Winmail.dat informatie kan lezen, zal de bevestiging onzichtbaar en niet gezien door de gebruiker. Echter, als de e-mailclient het bestand niet herkent, wordt het weergegeven als een bijlage met de naam " winmail.dat ".Voor meer informatie over winmail.dat files, view the .DAT file extension entry.

Omdat de winmail.dat bestand niet de werkelijke boodschap data bevatten, kan worden genegeerd of verwijderd. Als uw e-mailprogramma het bestand niet herkent, het heeft geen zin. Echter, als je wilt zien welke gegevens de winmail.dat bestand bevat, de WinMail Decoder Pro kunnen programma decoderen en informatie halen uit winmail.dat bijlagen.

Voorkomen WINMAIL.DAT bestanden worden verzonden met e-mailberichten

Om er Zeker van te are winmail.dat bestanden worden niet verzonden met uw e-mailberichten, kunt u de tekst zonder opmaak te gebruiken. Om deze instelling kiest, moet u eerst Extra → Opties ... in Outlook, zoals hieronder weergegeven.

Klik in Het Volgende venster op Mail-formaat tab. Tot slot, waar staat: Stel in dit bericht formaat Select Plain Text , dan Klikken OK . Uw berichten worden nu als tekst zonder opmaak worden verzonden zonder winmail.dat bestand als bijlage.

Als u wilt RTF-berichten voorkomen worden verzonden naar specifieke gebruikers (zoals degenen die klagen over de winmail.dat bijlagen), kunt u RTF uitschakelen opmaak voor berichten die naar hen met behulp van Outlook persoonlijk adresboek. Selecteer eerst Extra → Adresboek ... including hieronder aangegeven.

Dan, waar het zegt, " Namen weergeven uit " klikt Persoonlijk Adresboek . Selecteer een persoon, selecteer Bestand → Eigenschappen . Klik vervolgens op de SMTP-General tab en vink het " altijd verzenden naar deze ontvanger in Microsoft Exchange rich text format " check box. Klik tot slot op OK om uw wijzigingen op te slaan. Uw berichten worden nu als tekst zonder opmaak worden verzonden naar die geadresseerde, waarbij het betekent Winmail.dat bestand zal niet worden bevestigd.