Hoe hernoem ik meerdere bestanden tegelijk in Windows?

Windows 7 kunt u meerdere bestanden te hernoemen in een keer. Deze operatie, vaak genoemd “batch hernoemen” of “bulk hernoemen” kan nuttig zijn voor het veranderen van zijn bestandsnamen die automatisch gegenereerd zijn geweest, zoals de beelden die door een digitale camera of smartphone. Bijvoorbeeld, kunt u een verzameling van de verjaardag van foto’s hernoemen met bestandsnamen die de foto’s te beschrijven.

Het proces voor het wijzigen van meerdere bestandsnamen in Windows is vergelijkbaar met hoe je een enkele bestandsnaam te wijzigen. Markeer gewoon alle bestanden die u wilt hernoemen met de rechtermuisknop op een van de bestanden in de lijst, kies dan “Rename” uit het drop-down menu:

Zodra de bestandsnaam is gemarkeerd, voert u een nieuwe naam voor de bestanden en druk op invoeren . Hoewel het lijkt erop dat u alleen een enkele bestandsnaam te bewerken, zal Windows nog steeds de nieuwe bestandsnaam van toepassing op alle geselecteerde bestanden. Nadat u op invoeren , zal Windows de bestandsnamen met behulp van een nummering zoals te zien in de onderstaande screenshot te wijzigen:

Notitie: Windows 7 kunt u de batch hernoemen proces ongedaan maken als je niet van de resultaten. Druk gewoon op Ctrl + Z om terug naar het vorige bestandsnamen terugkeren voordat u extra handelingen.