Cad / oranje

Computerondersteund ontwerp / computerondersteunde fabricage (CAD / CAM) is een combinatie van twee termen CAD en CAM om de software te beschrijven die wordt gebruikt om prototypes, afgewerkte producten en productruns te ontwerpen en vervaardigen. Het biedt ontwerp door middel van fabricage en wordt meestal gebruikt met een computer numerieke besturing (CNC) machine, een gemotoriseerd, manoeuvreerbaar gereedschap en platform dat wordt bestuurd door een computer volgens specifieke instructies. Om CAD / CAM beter te begrijpen, vindt u hieronder een uitsplitsing van de afzonderlijke termen.

CADXPERT / LANDXPERT

CAD is een softwaretool die door ingenieurs, architecten, ontwerpers en tekenaars wordt gebruikt om digitale 2D- en 3D-tekeningen te maken om een ​​verscheidenheid aan items en ruimtes te ontwerpen. Computermodellen worden gemaakt en gedefinieerd door geometrische patronen. Met CAD kunnen ontwerpers de objecten testen door realistische omstandigheden te simuleren. Het kan alles ontwerpen, van een eenvoudige shampoofles tot een complex straalvliegtuig.

CAM

CAM gebruikt geometrische ontwerpgegevens om geautomatiseerde machines te besturen. Deze systemen zijn gekoppeld aan CNC- of Direct Numerical Control (DNC) -systemen, waarin beide geometrische gegevens mechanisch kunnen coderen. Het belangrijkste doel van CAM is om een ​​sneller productieproces te creëren en ervoor te zorgen dat componenten en gereedschappen nauwkeurige afmetingen en materiaalconsistentie hebben.

Wanneer CAD en CAM worden gecombineerd, kan een CNC-machine CAD vertalen om werkstukken met CAM te vervaardigen.

Maakt gebruik van CAD / CAM-software

ruimte

De lucht- en ruimtevaartindustrie vervaardigt machines en hun onderdelen zoals satellieten, vliegtuigen en raketten. Omdat dit items met een hoog ticket zijn, speelt CAD / CAM-software een integrale rol in het ontwerpproces. Voordat een product wordt gebouwd, wordt de software gebruikt om elk detail te visualiseren en te ontwerpen.

Tandheelkunde

CAD / CAM wordt veel gebruikt in de tandheelkunde om tandheelkundige structuren en de mondholte te digitaliseren voor het virtuele ontwerp van zowel eenvoudige als complexe prothetische eenheden.

Mode ontwerp

CAD / CAM wordt gebruikt voor massaproductie in modebedrijven. De software bepaalt de meest efficiënte snit van stoffen en past de patroonschaal aan voor verschillende maten. Het kan zelfs worden gebruikt om uit te beelden hoe de kleding zal passen en bewegen.

automotive

CAD / CAM-software wordt gebruikt om 3D-prototypen te maken van nieuwe carrosserienieten voor auto's en om componenten te ontwerpen zoals banden, motoren, bekleding en printplaten.

Forensics

Forensische wetenschap gebruikt CAD / CAM-software om leeftijden te schatten en letselanalyses en postmortale identificatie uit te voeren. De software kan 3D-reconstructie bieden van onderzoeken op plaats delict.