Wat is oreo (android codenaam)?

Oreo is de officiƫle Android-codenaam voor de 8.0-update van het open source mobiele Android-besturingssysteem en de 15e grote release voor het extreem populaire mobiele besturingssysteem. Android Oreo volgde op de Nougat 2017-release van 7.0.

Android 8.0 Oreo arriveerde op 17 augustus 2017 en een Oreo 8.1-update begon later dat jaar in december uit te rollen op Google Android-apparaten.

Wat is er nieuw in Android Oreo

Android 8 Oreo's lijst met nieuwe functieverbeteringen en toevoegingen varieert van picture-in-picture-app en video-ondersteuning tot een Android Go-geminimaliseerde versie van het mobiele Android-besturingssysteem, Bluetooth 5-ondersteuning, een Wi-Fi Aware-functie, Notification Grouping en meer.

Android Oreo bevat ook de gebruikelijke interface- en lay-outontwerpverbeteringen, waaronder een vernieuwd instellingenscherm en 50 opnieuw ontworpen emoji's, samen met ondersteuning voor de volledige catalogus met emoji's in de Emoji 5.0 Unicode-standaard.

De Oreo 8.1 Update heeft een handige functie toegevoegd die gebruikers de snelheid van openbare Wi-Fi-spots biedt om snel te zien welke een snelle (of langzame) verbinding bieden.

De Oreo-release van het mobiele Android-besturingssysteem volgt een aantal eerdere updates voor Android, waaronder Cupcake (v1.5), Donut (v1.6), Eclair (v2.0), FroYo (v2.2), Gingerbread (v2.3. 3.0), Honeycomb (v4.0), Ice Cream Sandwich (v4.1), Jelly Bean (v4.2, v4.3 en v4.4), KitKat (v5.0), Lollipop (v6.0) Marshmallow ( v7.0) en Nougat (v9). Android 2018 Pie volgde op de Oreo-release in augustus XNUMX.