Wat is edge-beveiliging?

Edge computing-beveiliging, of gewoon edge beveiliging, verwijst naar de bescherming van gegevens die zich op of door apparaten verplaatsen, weg van gecentraliseerde datacenters of cloudomgevingen. De verspreiding van Internet of Things (IoT) -apparaten, mobiele apparaten en ongelijksoortige netwerkpunten heeft tot meer beveiligingsproblemen voor gegevens geleid dan ooit tevoren en heeft het waarborgen van de privacy van consumenteninformatie en andere gevoelige gegevens veel moeilijker gemaakt.

Als gevolg hiervan heeft edge-beveiliging extra uitdagingen opgeleverd voor IT-beveiligingspersoneel dat flexibele aandacht nodig heeft voor nieuwe bedreigingen en proactieve maatregelen om hacking te voorkomen.

De beveiligingstools en -processen die worden ingezet voor gecentraliseerde omgevingen zoals bedrijfsdatacenters en cloudomgevingen zijn vaak niet zo goed geschikt voor meer gedecentraliseerde edge computing-omgevingen waar apparaten de neiging hebben om vergelijkbare configuraties te missen en verschillende kwetsbaarheden vertonen.

Edge-beveiligingstips en best practices voor bedrijven

Om edge computing-beveiliging te bieden, moeten bedrijven er minimaal voor zorgen dat alle gegevens die door bedrijfseindpunten gaan en / of zijn opgeslagen op bedrijfsapparaten worden versleuteld, en dat connectiviteit aan de rand zowel multi-factor secure authentication als SSL / TLS gebruikt. of vergelijkbare beveiliging op bedrijfsniveau.

Zelfs met deze maatregelen kan de edge-beveiliging worden aangetast door een breed scala aan problemen, zoals zero-day-kwetsbaarheden, ongepatchte besturingssystemen, verouderde softwareapplicaties, zwakke inloggegevens en meer.

En met fysieke apparaten aan de rand die doorgaans gebruikmaken van een meer diverse reeks besturingssystemen en software-apps, en die ook beheer en monitoring op afstand nodig hebben, is er geen tekort aan edge-beveiligingsuitdagingen voor zakelijke beveiligingsteams. Dit maakt edge-beveiliging ook een steeds populairder en doorgaans vrij lucratief carrièrepad voor IT-professionals.