Wat is de datacenterinfrastructuur van dcim?

Datacenterinfrastructuurbeheer (DCIM) verwijst over het algemeen naar het beheer van de menselijke hulpbronnen en tools die nodig zijn om alle fysieke activa en bronnen in het datacenter te beheren om een ​​enkel overzicht van de volledige infrastructuur te krijgen.

DCIM-voordelen

Datacenterinfrastructuurbeheer stelt managers in staat om realtime en gedetailleerde informatie over het datacenter vast te leggen om de efficiëntie te verhogen, kosten te verlagen en beschikbaarheid te behouden. DCIM wordt beschouwd als een bedrijfsproces dat helpt bij het visualiseren en afstemmen van stroom, ruimte, koeling en capaciteit van de omgeving om zakelijke doelstellingen te bereiken.

Een datacenter met downtime kan bijvoorbeeld DCIM gebruiken om een ​​realtime overzicht van het stroomverbruik te krijgen om het energieverbruik te helpen verminderen en ongeplande uitval te voorkomen door de DCIM-functies te plannen om de grootste problemen eerst aan te pakken. DCIM biedt in feite de middelen om gegevens en energiebronnen te beheren wanneer de infrastructuur van het datacenter in de loop van de tijd verandert.

DCIM-hulpmiddelen

DCIM-tools zijn doorgaans beschikbaar als geïntegreerde systemen en bieden de volgende mogelijkheden: planning, prognoses en beheer van realtime besluitvorming. Organisaties profiteren van DCIM omdat deze tools operationele processen kunnen vereenvoudigen, kosten kunnen verlagen en de informatielevering kunnen verbeteren.

Tegenwoordig bevatten veel DCIM-tools voorspellende modellering om de onderneming te helpen bij het runnen van de infrastructuur die ze momenteel hebben, en bieden ze ook een gids voor wat er in de toekomst nodig is.

Zie gerelateerde term datacenterbeheer.