Wat is iOS 12?

iOS 12 is de twaalfde grote update voor het mobiele iOS-besturingssysteem van Apple dat draait op mobiele Apple-apparaten zoals de iPhone, iPad en iPod Touch.

Apple iOS 12 werd begin juni 11 geïntroduceerd als de opvolger van iOS 2018 tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) 2018 van het bedrijf, samen met de aankondigingen van het debuut van de iPhone XS en iPhone XR. Apple iOS 12 begon officieel op 17 september 2018 op apparaten aan te komen.

Wat is er nieuw in Apple iOS 12?

Intern waarnaar wordt verwezen onder de codenamen Peace and Hope, Apple iOS12 bouwt voort op iOS 11 met toevoegingen en verbeteringen aan functies, zoals een nieuw Screen Time-dashboard en tool die rapporteert over het gebruik van iPhone en app en waarmee limieten kunnen worden ingesteld voor gebruik, een Group FaceTime-functie ( FaceTime met ondersteuning voor maximaal 32 personen tegelijk), gegroepeerde meldingen om het beheren van meldingen en berichten gemakkelijker te maken, Siri-snelkoppelingen en nieuwe emoji’s zoals animoji’s en alter ego memoji’s.

Verdere wijzigingen zijn onder meer de typische verbeterde prestaties en een snellere, meer responsieve ervaring voor gebruikers, verbeteringen aan Siri, camera, verschillende andere verbeteringen in de gebruikersinterface en verbeterde privacy.

Apple heeft sindsdien iOS 12 bijgewerkt met verschillende kleine updates, waaronder de meest recente, 12.1.3, die arriveerde op 22 januari 2019, met een verscheidenheid aan bugfixes en patches voor beveiligingsproblemen.

Net als bij de vorige iOS 11-release, wordt iOS 12 niet ondersteund op alle versies van Apple-producten, maar gelukkig ondersteunt het wel dezelfde apparaten als iOS 11. Compatibele apparaten zijn onder meer iPhone 5S en latere releases, iPad mini 2 en hoger, iPad 4e generatie en later en de iPod touch 6e generatie.