IOS 11-update

iOS 11 is de elfde grote update voor het mobiele iOS-besturingssysteem van Apple dat draait op mobiele Apple-apparaten zoals de iPhone, iPad en iPod Touch.

Apple iOS 11 werd begin juni 2017 geïntroduceerd op de Worldwide Developers Conference (WWDC) van 2017, samen met macOS High Sierra en nieuwe versies van watchOS en tvOS. Apple iOS 11 is officieel aangekomen op 19 september 2017.

Wat is er nieuw in Apple iOS 11?

Apple iOS11, codenaam Tigris, bouwt voort op iOS 10 met nieuwe functies en verbeteringen, waaronder een volledig opnieuw ontworpen, gecombineerd vergrendelscherm en meldingscentrum, een veel beter aanpasbaar controlecentrum met veel nieuwe opties en instellingen, een intelligentere en natuurlijk klinkende Siri, een opnieuw ontworpen App Store met meer redactionele inhoud en Berichten-integratie met iCloud voor een betere synchronisatie van berichten tussen uw Apple-apparaten.

Apple heeft sindsdien iOS 11 geüpdatet naar iOS 11.1 op 31 oktober 2017 en vervolgens naar iOS 11.1.1 op 9 november. IOS 11.1 heeft meer dan 200 nieuwe emoji’s toegevoegd, maar het introduceerde ook een frustrerende autocorrectiebug waardoor de letter ‘I’ automatisch worden gecorrigeerd naar “A [?]” in sms-berichten, Facebook-berichten, e-mails en meer. Als gevolg hiervan moest Apple de iOS 11.1.1-update haasten om het probleem op te lossen.

iOS 11 wordt niet ondersteund op alle versies van Apple-producten. Compatibele apparaten zijn onder meer iPhone 6 en latere releases, iPad mini 2 en later, iPad 4e generatie en later en de iPod touch 6e generatie.

NEXT
iOS 12