Wat is storyboarding?

Storyboarding is een tool voor projectplanning waarmee teams de verschillende stappen die nodig zijn om een ​​bepaald project te voltooien, kunnen identificeren en illustreren. Storyboarding biedt een visuele gids voor elke taak die moet worden toegewezen en waaraan moet worden gewerkt om een ​​project te voltooien.

De storyboard-fase van projectplanning begint vroeg in het projectontwikkelingsproces en geeft teams de kans om te brainstormen over ideeën, creatief en visueel doelstellingen en doelen te identificeren, potentiële uitdagingen en knelpunten te bespreken en de belangrijkste taken en mijlpalen te organiseren die nodig zijn voor een succesvolle projectafronding.

Storyboarding in media versus storyboarding in projectplanning en softwareontwikkeling

Hoewel storyboards al jaren worden gebruikt in het ontwikkelingsproces voor media zoals films, televisieshows en boeken, is hun gebruik bij projectontwikkeling recenter. Het uitgangspunt van het storyboard werkt hetzelfde voor beide, hoewel de snel geïllustreerde schets of blauwdruk in een storyboard helpt om de verschillende stappen (of hoofdstukken) van het project visueel te identificeren en helpt grotere projecten op te splitsen in meer begrijpelijke componenten waaraan kan worden gewerkt.

Grotere projecten bevatten vaak meerdere storyboards die samen een groter, completer storyboard vormen. Door het hele proces in een vroeg stadium te schetsen, kan een storyboard voor een complex project mogelijke complicaties en problemen aan het licht brengen die waarschijnlijk veel duurder en tijdrovender zijn om aan te pakken wanneer ze in een later ontwikkelingsstadium worden ontdekt.

Veranderingen en aanpassingen aan storyboards zijn ook veel gemakkelijker te maken, en ze kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het op een agile manier ontwikkelen van softwareapplicaties of -diensten. De Agile-methodologie van softwareontwikkeling is in feite gebaseerd op een combinatie van storyboarding en gebruikersverhalen om snel softwareprojecten te ontwikkelen en in te zetten.