Wat is dropbox?

Dropbox is een gratis cloudopslagservice voor het delen en opslaan van bestanden, inclusief foto’s, documenten en video’s. Om Dropbox te gebruiken, moet je een account aanmaken op dropbox.com en laat de service mappen maken op al uw aangesloten apparaten, zoals pc’s, laptops of andere mobiele apparaten, en alle bestanden die u opslaat op de service synchroniseren met al uw aangesloten apparaten.

Dropbox-bestanden delen

Bestanden kunnen eenvoudig met anderen worden gedeeld door ze een link naar uw Dropbox-map te geven. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om een ​​gedeelde map in hun persoonlijke Dropbox te maken.

  1. Klik op de link Nieuwe gedeelde map in de navigatie
  2. Voer een nieuwe naam in voor de map
  3. Importeer of voeg contacten toe om de map mee te delen
  4. Kies welke contacten bewerkings- of alleen-lezen toegang hebben

Beschrijving afbeelding: maak een gedeelde map op Dropbox

Een ander type van delen op Dropbox is een samenwerkingstool genaamd Dropbox Paper. Met Paper kunt u een document maken of delen voor teambewerking en samenwerking.

Dropbox-geschiedenis en hoogtepunten

Dropbox kwam in juli 2012 onder vuur te liggen toen het bedrijf aankondigde dat sommige gebruikers spam ontvingen op e-mailaccounts die uitsluitend aan Dropbox-accounts waren gekoppeld. Zoals gerapporteerd op Datamationbleek uit een onderzoek dat wachtwoorden die van andere websites waren gestolen, werden gebruikt om toegang te krijgen tot een klein aantal Dropbox-accounts, maar de inbreuk moedigde Dropbox aan om nieuwe procedures in te stellen om de beveiliging van het cloudopslagplatform te verbeteren.

De dienst lag opnieuw onder vuur in 2016 toen het cloudopslagbedrijf werd gehackt, waarbij meer dan 68 miljoen e-mailadressen en wachtwoorden van gebruikers op internet lekten. Op het moment van de hack beweert Dropbox dat het bedrijf bezig was met het upgraden van de wachtwoordversleuteling van de SHA1 naar bcrypt.

Dropbox werd in 2007 gelanceerd door Drew Houston en Arash Ferdowsi. Volgens Statista had Dropbox vanaf maart 2016 500 miljoen geregistreerde gebruikers. Dropbox biedt gratis opslagaccounts (2.5 GB opslagruimte) en betaalde accounts voor tussen 1 TB (1024 GB) en “zoveel als je nodig hebt” opslagopties.