Compressieklassieker voor multi-cloud omgevingen

Corel biedt Winzip niet alleen aan voor privégebruikers, maar ook in een enterprise-versie. Versie 23 van de tool kan ook overweg met multi-cloud omgevingen. Een van de zwaartepunten van Winzip Enterprise is archivering in overeenstemming met de gegevensbescherming.

Het zuiver comprimeren en decomprimeren van gegevens is reeds lang mogelijk met on-board hulpmiddelen. Je hebt Winzip hier niet meer voor nodig. Daarom heeft Corel de tool uitgebreid met een hele reeks extra functies voor het beheer, de encryptie en de archivering van gegevens die in overeenstemming zijn met de gegevensbescherming. Versie 23 bevat nu ook uitgebreide ondersteuning voor multi-cloud omgevingen. SaaS-diensten zoals SharePoint en Office365 worden al enige tijd door de software ondersteund. Daar komt nog het configureerbare gebruik van Google Drive, Dropbox, Box, OneDrive, CloudMe, SugarSync en MediaFire bij.

Compliance-compliant cloud-ondersteuning

In de enterprise-versie biedt Principle 23 nu integratie met de enterprise cloud-diensten IBM Cloud, SwiftStack, RackSpace en OpenStack. Met AWS worden de door Amazon geïntroduceerde AWS-regio’s specifiek ondersteund. De IT-afdeling kan zo voor het hele bedrijf bepalen op welke fysieke locaties gegevens worden opgeslagen en welke clouddiensten worden gebruikt. In de nieuwe versie kunnen nu bedrijfsbrede sleutels worden gedefinieerd. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf toegang kan krijgen tot gecodeerde archieven van werknemers die het bedrijf hebben verlaten. Dit vergemakkelijkt ook het forensisch onderzoek van gegevens. WinZip Enterprise ondersteunt ook Windows Information Protection (WIP). Met deze functie in Windows 10 is het mogelijk om te definiëren met welke applicaties versleutelde bedrijfsgegevens geopend kunnen worden en in welke vorm ze bewerkt en gedeeld kunnen worden op computers die ook privé gebruikt worden.

De interface van Winzip Enterprise kan door de IT-afdeling binnen het bedrijf worden aangepast.

In de Enterprise-versie kan de IT-afdeling de interface van Winzip ook centraal aanpassen en alleen de gewenste opties toegankelijk maken. De Enterprise-versie bevat ook Winzip Courier 9. Met dit hulpmiddel kunnen bestanden die te groot zijn om per e-mail te worden verzonden, automatisch worden ingepakt, gecodeerd en geüpload naar een cloudservice. De koppeling naar het bestand wordt automatisch in het e-mailbericht ingevoegd.

Winzip 23 Enterprise is verkrijgbaar in verschillende licentievarianten.