Michael Bayer staat aan het hoofd van EMEA sales en operations bij Avaya

In de regio’s Europa, Midden-Oosten en Afrika wil Avaya zijn oplossingen op het gebied van unified communications, IP-telefonie en contactcenters beter positioneren. Daartoe haalt het bedrijf Michael Bayer aan boord als hoofd van Europa.

Avaya heeft een nieuw Europees hoofd in Michael Bayer. Als President EMEA Field Operations is hij verantwoordelijk voor sales en operations in de EMEA-regio. “Ik heb de evolutie van Avaya tot pionier op gebieden als unified communications, de uitbreiding van IP-telefonie en contactcentra, en geconvergeerde communicatie op de voet gevolgd – deze gebieden zijn bedrijfskritisch voor zowel grote ondernemingen als bedrijven in het middensegment van de markt. Mijn doel is om verder te bouwen op dit leiderschap in EMEA en toonaangevende communicatieproducten en -diensten te leveren aan de klanten van Avaya,” aldus Bayer.

Tot voor kort was Bayer vice-president en general manager voor Motorola’s bedrijfs- en mobiliteitsactiviteiten in EMEA, dus hij brengt de relevante kwalificaties en contacten met zich mee. Hij was tevens lid van de raad van bestuur van Motorola en verantwoordelijk voor het landenmanagement. Avaya heeft ook zijn voorganger, Carlos Santorios, aangeworven uit dezelfde functie bij Motorola. Santorios werkte ongeveer twee jaar bij Avaya en stapte begin juli over naar Orange Business Services, een dochteronderneming van France Telecom, als COO. Voor Duitsland, dat een onafhankelijke regio binnen Avaya is, verandert er niets: Jürgen Gallmann blijft General Manager en Chairman of the Board.