Nortel GmbH opgenomen in Europese insolventieprocedure

Na de insolventieaanvragen in de VS en Canada hebben ook de dochterondernemingen in Europa overeenkomstige aanvragen ingediend. De Duitse dochteronderneming van Nortel in Frankfurt/Main zal worden opgenomen in de Europese insolventieprocedure die in het Verenigd Koninkrijk wordt gevoerd.

Zoals de insolventierechter in Frankfurt/Main heeft aangekondigd, is thans ook voor Nortel GmbH, die in Frankfurt is gevestigd, “een insolventieprocedure en dus een hoofdinsolventieprocedure in de zin van artikel 3, lid 1, van Verordening (EG) nr. 1346/2000 geopend”. Alan Robert Bloom, Alan Michael Hudson, Stephen John Harris en Christopher John Wilkinson Hill zijn benoemd tot gezamenlijke vereffenaars, die elk hun verblijfplaats hebben bij Ernst & Young LLP, 1 More London Place, Londen, SE1 2AF, Engeland (tel. 0044 207 951 2000, fax 0044 207 951 1345). Zij zijn administrateurs in de zin van artikel 2, onder B, van Verordening (EG) nr. 1346/2000.

Nortel heeft in Duitsland ongeveer 500 mensen in dienst. Naast het hoofdkantoor in Frankfurt/Main zijn er nog locaties in Bonn, Friedrichshafen, München en Stuttgart.

Om er financieel weer bovenop te komen, wil Nortel zich concentreren op kerngebieden en een transformatie ondergaan van hardware- naar dienstenleverancier. De CEO van Nortel Duitsland, Wim te Niet, had dit in september al aangekondigd in een interview met ons zusterportaal www.IP-Insider.de. In het kader van deze consolidatiestrategie heeft Nortel intussen bijvoorbeeld de Wimax-markt vaarwel gezegd. Samenwerkingspartner Alvarion heeft aangekondigd dat de distributieovereenkomst die Nortel pas in de zomer van 2008 had gesloten, nu is beëindigd.