“Overcoming Technical Debt”

Wanneer een nieuwe technologie op de markt verschijnt, heeft een bedrijf twee opties: die technologie gebruiken of niet. De meer comfortabele manier is om te blijven vertrouwen op het beproefde – en dus nog verder weg te gaan van de nieuwe technologie.

25 jaar geleden stond elk kind dat Pokémon speelde voor een echt dilemma. Tegen het midden van het spel krijgt de speler een “Water Pokémon” genaamd Lapras. Deze Pokémon is een combinatie van geweldige typing, uitgebreide moveset en topstatistieken: vrijwel op maat gemaakt om de eindbazen van het spel uit te schakelen!

Daar komt nog bij dat deze Pokémon ook nog eens enorm underleveled is voor dit punt in de flow van het spel. Het dilemma: verhoog je het niveau van de zwakke nieuwkomer, ook al is dat vrij moeilijk en brengt het ook een zijspoor met zich mee, of concentreer je je op wat zich tot nu toe in het spelverloop bewezen heeft? Als men kiest voor het beproefde, ziet men misschien onmiddellijk resultaten die over het algemeen gemakkelijker te bereiken zijn, maar dit betekent ook dat men ofwel later een nog complexere trainingssessie zal moeten inlassen, ofwel uiteindelijk de spelveranderende vaardigheid volledig zal missen.

Double-down, or go for the big goal in the game?

Deze situatie schetst als analogie wat de IT-industrie “technische schuld” noemt. Er komt een nieuwe technologie met een immens potentieel om de toekomst van het bedrijfsleven onmiddellijk gemakkelijker te maken. Maar een mix van redenen maakt het noodzakelijk om die technologie op te schalen, wat middelen (tijd, opleiding, geld) in beslag neemt.

De gemakkelijke optie is om de nieuwe technologie gewoon niet te gebruiken en het te houden bij wat nu werkt. Maar telkens wanneer deze weg wordt bewandeld, distantieert een onderneming zich op dubbele wijze van de nieuwe technologie, terwijl concurrenten zich misschien reeds op het nieuwe gebied aan het vestigen zijn. Of, om bij de Pokémon-analogie te blijven: bij de eerste keer spelen besluiten onervaren spelers vaak om Lapras gewoon in de computer te laten zitten. Ervaren spelers daarentegen beginnen onmiddellijk met het opleiden van Lapras, omdat ze weten dat de langetermijnvoordelen veel groter zijn dan de kortetermijnkosten.

Cloud is de Lapras van IT. Het biedt de prestaties en alle moves die een bedrijf nodig heeft om zich te positioneren voor de toekomst. Als een bedrijf echter nog niet eens is begonnen aan de reis naar de cloud, kan de cloud relatief ondermaats lijken in vergelijking met de bestaande on-premise set-up. Het aanpakken van dit probleem tegen de achtergrond van zo laag mogelijke risico’s en de snelste time-to-value-strategie is een topprioriteit op de to-do-lijst van elke IT-executive, wat leidt tot een explosieve groei van cloudmigratie in alle sectoren.

Snel aan de slag in de cloud

Marktleidende opslagoplossingen helpen klanten de uitdagingen van cloudmigratie het hoofd te bieden door te voorkomen dat bedrijven nog meer technische schuld opbouwen en nog verder achterop raken bij cloud-native concurrenten. Qumulo, bijvoorbeeld, biedt een flexibel platform voor het beheer van bestandsgegevens waarbij de hoeveelheid ongestructureerde gegevens vrij kan worden gekozen. In een intern onderzoek beoordeelde 70 procent van de klanten van Qumulo de cloud-vriendelijke functieset als de reden waarom ze voor deze oplossing kozen als het gaat om bedrijfskritische, ongestructureerde gegevens. Gezien de cloud als de technologie van de toekomst, kan dit cijfer ook worden gelezen als 70 procent van de Qumulo-klanten die op deze manier Technical Debt in de cloud verminderen.

Technical Debt is alomtegenwoordig en een probleem, vooral als het gaat om cloudmigratie. Bedrijven die dit jaar (en de rest van het decennium) willen concurreren in de cloud, moeten daarom hun geheime wapen niet in hun Poké Ball laten zitten, maar onmiddellijk beginnen met het trainen van hun cloud!

*De auteur: Sean Whalen, Senior Cloud Product Manager, Qumulo

.