Changhong H2, een smartphone met moleculaire scanner

De Chinese CE-groep Changhong heeft op de CES in Las Vegas de H2-smartphone onthuld, die beschikt over een SCiO moleculaire scanner die onder meer het welzijn van de gebruiker moet vergroten.

De SCiO moleculaire scanner, ontwikkeld in samenwerking met Consumer Physics en Analog Devices (ADI), is bedoeld om de moleculaire samenstelling van voorwerpen en oppervlakken te kunnen onderzoeken en herkennen. Hiermee zouden gebruikers de eigenschappen van voedsel, vloeistoffen, medicijnen en nog veel meer kunnen analyseren en zelfs lichaamsvet kunnen meten.

De H2-smartphone van Changhong, waarin deze sensor is ingebouwd, opent nieuwe mogelijkheden voor gebruikers om hun persoonlijke welzijn te verbeteren, de rijpheid of versheid van fruit en groenten te bepalen, hun voedingsbehoeften af te stemmen en de echtheid van producten te controleren door de samenstelling met het origineel te vergelijken, aldus de fabrikant. De moleculaire sensor kan ook worden gebruikt om lichaamsvet te bepalen.

De moleculaire scanner van SCiO is een geminiaturiseerde nabij-infraroodspectrometer die een lichtbundel uitzendt en de weerkaatsing daarvan analyseert. Elk materiaal produceert een andere spectraallijn, waardoor het mogelijk wordt conclusies te trekken over het gescande object.

Technische details

De Changhong H2 heeft een batterij van 3.000 mAh en een vingerafdruksensor. De knop aan de zijkant toont de batterijstatus en wordt ook gebruikt om de cache te wissen. De smartphone heeft een zes-inch scherm met Full HD-resolutie en een 16-megapixel hoofdcamera. De geïntegreerde octa-core processor klokt met maximaal twee gigahertz per core.

Verder details over de H2 zijn op dit moment onbekend. Het is momenteel alleen verkrijgbaar op de Chinese markt.