Drillisch draagt “nepklanten” over aan nieuwe netwerkprovider

Nadat Deutsche Telekom Drillisch wegens provisiefraude heeft opgezegd, is de aanbieder van draadloze diensten op zoek gegaan naar een nieuwe netwerkpartner.

De vorige week had Deutsche Telekom de netwerkdiensten van de Drillische dochteronderneming Simply zonder opzegtermijn beƫindigd wegens meningsverschillen die voorlopig uitliepen op een strafrechtelijke klacht. Telekom beschuldigt Drillisch van commissiefraude door enkele tienduizenden mobiele telefoonaansluitingen te activeren en daarvoor bonusbetalingen te ontvangen zonder dat een daadwerkelijke klantenrelatie daaraan ten grondslag ligt.

Drillisch beschouwt de beschuldiging als ongegrond. In reactie daarop heeft Simply de vermeende nepklanten nu aan een andere netwerkpartner overgedragen. De wijze waarop de betrokken klanten worden gefactureerd volgt dezelfde modaliteiten als eerder met Telekom waren overeengekomen.

Het management benadrukte ook dat het zich vastberaden zal verdedigen tegen de juridische stappen die door Telekom zijn ondernomen. Dit zou echter geen gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering. |sm