Ferrari ontvangt OCS-certificaat voor Officemaster Gate

Als eerste Duitse fabrikant heeft Ferrari Electronics het certificaat "Qualified Gateway for OCS 2007" ontvangen voor haar Officemaster Gate gateway. Microsoft bevestigt hiermee de geschiktheid van de hardware voor Unified Communications oplossingen op basis van haar eigen technologie├źn.

Met de Office Communication Server (OCS) 2007 heeft Microsoft een oplossing in haar programma die bedrijven in staat moet stellen soepel te migreren van bestaande telefoonsystemen naar Unified Communications oplossingen tot en met Voice over IP en het gebruik van softphones - waardoor uiteindelijk het gebruik van telefoonsystemen overbodig wordt, maar in plaats daarvan gesprekken direct via PC en aangesloten headset kunnen worden gevoerd. Details zijn te vinden op de productpagina van Microsoft voor de Office Communication Server 2007.

Maar voordat gebruikers klaar zijn om deze visie in hun bedrijf te implementeren, moeten er nog enkele tussenstappen worden genomen. Om bestaande ISDN-telefoonsystemen te kunnen koppelen met de communicatieoplossing van Microsoft, moeten gateways worden gebruikt die de SIP-implementatie van Microsoft ondersteunen. Microsoft heeft hun interoperabiliteit getest in 140 afzonderlijke tests.

Ferrari Electronic is de eerste Duitse fabrikant die het certificaat "Qualified Gateway for OCS 2007" heeft ontvangen voor de Officemaster Gate. De lijst van gecertificeerde gateways omvat tot dusver elf fabrikanten en 17 gecertificeerde gateways. Een van de voorwaarden voor acceptatie was dat Ferrari een speciale ondersteuningswebsite voor de gateway opzette. De fabrikant werkt al lange tijd nauw samen met Microsoft en is gecertificeerd als Gold Partner.

"We zijn verheugd dat we als eerste Duitse fabrikant een door Microsoft gecertificeerd product kunnen aanbieden voor de Unified Communications-markt, waarvan Microsoft ook de komende jaren een buitengewone groei verwacht", zegt Johann Deutinger, directeur R&D bij Ferrari Electronic. Naast de communicatie met OCS 2007 beheerst de Officemaster Gate ook de verbinding met Microsoft's Exchange Server. Met aanvullende software kan hij zelfs worden gebruikt als Unified Messaging Controller voor diensten als fax, SMS en voicemail in verbinding met de Exchange Server.