Office voor Windows RT alleen geïnstalleerd als een pre-release versie

ARM-gebaseerde tablets met Windows RT worden geleverd met Office voorgeïnstalleerd. Dit is niet helemaal klaar bij de lancering. Het beperkt ook sommige functies.

Op de Office-blog van Gray Knowlton wordt uitgebreid aandacht besteed aan Office 2013 voor het Windows RT-platform. De fabrikant probeert de beperkte prestaties en batterijduur van de ARM-gebaseerde tablets voor een groot deel te compenseren. Hoewel Office voor Windows RT op dezelfde code is gebaseerd als Office voor Windows, moeten gebruikers toch enkele beperkingen accepteren:

De belangrijkste verschillen

  • Zo worden macro’s, invoegtoepassingen en Active-X-besturingselementen niet ondersteund,
  • Powerpoint kan bepaalde oudere multimedia-indelingen niet afspelen,
  • Outlook en de bijbehorende e-mailfuncties van de Office-toepassingen worden niet ondersteund,
  • Excel kan functies draaien, maar geen gegevensmodellen,
  • Powerpoint kan geen spraaknotities opnemen en afspelen en
  • de verwerking van audio- en videobestanden door Onenote 2013 RT is beperkt.

Ruw schema vastgesteld

Zoals Knowlton verder vertelt, zal een previewversie van Office Home & Student 2013 RT vooraf worden geïnstalleerd op Windows RT-tablets. Het bevat voorbeeldversies van de toepassingen Word, Excel, PowerPoint en Onenote. Het Office-pakket wordt – net als Windows RT – niet vrij in de winkels verkocht.

De definitieve Amerikaanse versie wordt voor begin november verwacht. Deze wordt aan klanten geleverd als onderdeel van het Windows-updateproces. Andere taalversies zullen in de daaropvolgende maanden worden geleverd, en alle lokalisaties moeten uiterlijk in januari 2013 beschikbaar zijn.

Microsoft is van plan een gedetailleerd schema bekend te maken bij de lancering van Windows 8 en Windows RT op 26 oktober 2012.