Eerste tablet PC met geïntegreerde printer

Op de CeBIT in Hannover presenteerde Bormann, een bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiele computeroplossingen, ’s werelds eerste tablet PC met een ingebouwde printer, die moet concurreren met conventionele kofferoplossingen met een notebook en printer.

Het familiebedrijf Bormann, dat in Neusäß bij Augsburg is gevestigd, werd in 1966 door de hoogste baas Günther Bormann opgericht en houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met de ontwikkeling van mobiele oplossingen en individuele diensten voor PC’s. De eerste volledig functionele voorserie-modellen zijn tijdens CeBIT te zien in hal 26 op stand A50.

Volgens Michael Bormann, die verantwoordelijk is voor marketing, is het FTPR01-product dat voor het eerst aan het publiek wordt gepresenteerd een “touch- en printsysteem dat de perfecte combinatie is van tablet en DIN A4-printer.” De combinatie-oplossing voor mobiel gebruik is in de eerste plaats interessant voor commerciële klanten die personeel in dienst hebben in de dienstensector en voor oplossingen voor gebruikssituaties. De FTPR01 is bedoeld om met deze draagbare oplossingen te concurreren wat de prijs betreft, maar biedt ook voordelen. In tegenstelling tot een tablet is het systeem, dat net geen twee kilo weegt, uitgerust met maximaal twee verwisselbare batterijen en vereist het slechts een fractie van de transportcapaciteit van een notebook/printerkoffer.

Michael Bormann presenteert de tablet print oplossing

Michael Bormann presenteert de tablet print oplossing

Technisch is de oplossing gebaseerd op een touch module met een 10,1 inch diagonaal en 1.280 x 800 pixel resolutie. De in de behuizing geïntegreerde Pocketjet direct thermische printer is afkomstig van Brother. Het hart van het systeem is een Intel Atom-processor, die kan worden geïnstalleerd in combinatie met een Microsoft-besturingssysteem (Windows 7, XP/7 embedded) in verschillende versies. Voor Android is het gebruik van een ARM-processor in voorbereiding. Andere kenmerken zijn één gigabyte RAM, audio-uitgang, alsmede USB en Ethernet. Draadloze technologieën 3G/UMTS, WLAN en Bluetooth zorgen voor een hoge connectiviteit. Volgens Bormann zijn bij grotere ordervolumes verdere uitrustingen en individuele aanpassingen van software of apparaatontwerp aan individuele behoeften te allen tijde mogelijk.