Nabu: slimme polsband van Razer

Volgens fabrikant Razer is de Nabu de eerste slimme polsband. Het zendt informatie van de smartphone naar de pols en registreert ook gegevens voor zelfanalyse.

Na de smartphone en de smartwatch komt nu de smartband, die het gat tussen smartwatches en fitnessbandjes moet opvullen.

Razer’s Nabu kan informatie rechtstreeks van de smartphone naar de polsband zenden en desgewenst geselecteerde persoonlijke informatie bijhouden. De Nabu is ook een open platform dat door apps van derden kan worden gebruikt om gebruikers “nieuwe ervaringen” te bieden – waarvoor persoonlijke, fysieke en geografische informatie met uitdrukkelijke toestemming wordt gebruikt, benadrukt Razer.

Twee schermen

De Razer Nabu heeft twee OLED-schermen – een scherm met een publiek pictogram en een scherm met privéboodschappen. Het openbare iconenscherm, dat zich boven aan de pols bevindt, informeert de gebruiker over inkomende gesprekken, sms-berichten, e-mails en app-updates met overeenkomstige iconen. Het scherm voor privéberichten aan de onderkant van de pols geeft gedetailleerde informatie over sms-berichten, e-mails, biogegevens en andere updates die alleen de gebruiker kan zien.

Zelfanalyse

De smartband heeft sensoren voor gegevensanalyse. Dit omvat locatie-informatie, feedback over biodata (bijvoorbeeld gelopen stappen, afgelegde afstand en beklommen stappen), slaapgegevens en band-tot-band-communicatie.

Deze gegevens worden alleen verzameld met toestemming van de gebruiker, die dan in staat moet zijn zijn dagelijkse activiteiten beter te volgen en aan te passen. Met de meegeleverde app kan individueel worden ingesteld welke gegevens de polsband verzamelt en met wie deze worden gedeeld.

Band-to-band communicatie

De band-to-band communicatieopties van de Nabus zijn gebaseerd op de door de gebruiker gekozen instellingen. Hierdoor kunnen vrienden in de buurt of wederzijdse kennissen worden ontdekt.

De verzamelde gegevens, evenals de vaardigheden en gebaren die op de Razer Nabu zijn ingesteld, zullen beschikbaar zijn op een open ontwikkelingsplatform, zodat externe ontwikkelaars bestaande apps kunnen bijwerken of nieuwe apps kunnen ontwikkelen.

App

De Razer Nabu wordt geleverd met een app voor iOS- en Android-apparaten waarmee onder meer alle bandinstellingen, profiel-ID, ontvangen meldingen, gedeelde gegevens en synchronisatie kunnen worden beheerd.

Beschikbaarheid

De Razer smartband Nabu zal eind Q1 2014 wereldwijd verkrijgbaar zijn. De prijs voor het slimme polsbandje is op dit moment nog niet bekend.

Ontwikkelaars kunnen zich nu al registreren en het bandje voor 49 Amerikaanse dollar ontvangen.