Nuvias brengt SD-WAN naar middelgrote bedrijven

De VAD Nuvias neemt voor netwerkspecialist Versa de marktintroductie van het cloud-aanbod Titan in Europa voor zijn rekening. Het gaat om SD-WAN-diensten waarmee de provider middelgrote bedrijven aanspreekt.

Software-defined wide area network, kortweg SD-WAN, heeft zich de afgelopen jaren razendsnel op de markt gevestigd. Het concept biedt bedrijven immers een relatief goedkope manier om filialen op een flexibele en veilige manier aan te sluiten op het centrale IT-systeem. Tot dusverre zijn het echter vooral de grotere gebruikers die ervan hebben geprofiteerd. De provider Versa Networks wil nu SD-WAN naar middelgrote bedrijven brengen en werkt daarbij nauw samen met zijn distributiepartner Nuvias in Europa.

Concreet neemt de VAD de marktintroductie van Versa Titan voor zijn rekening. Dit is een SD-WAN-aanbod vanuit de cloud waarmee de fabrikant middelgrote klanten aanspreekt. De diensten zijn bedoeld om de levering en het beheer van wide area netwerken voor gedecentraliseerde ondernemingen te vereenvoudigen. Nuvias en Versa zijn sinds medio vorig jaar met elkaar verbonden door een verkooppartnerschap.

De distributeur verwacht in de toekomst ook een sterke marktgroei voor SD-WAN in het MKB-segment, waaraan het zijn resellerpartners wil laten deelnemen. Versa Titan is ook geschikt voor MSP’s die klanten de exploitatie van een SD-WAN infrastructuur als een managed service aanbieden. Nuvias ondersteunt het kanaal bij de introductie van de oplossing met specifieke training, marketingprogramma’s en verkoop- en technische ondersteuning.

Efficiënt gebruik van bandbreedte

De analisten van IDC definiëren SD-WAN als een dynamisch en hybride WAN waarin gegevens via verschillende verbindingstypen worden verzonden (zoals MPLS, breedbandinternet, mobiel, enz.). De centrale component is een controller die intelligente selectie van WAN-paden mogelijk maakt. Op deze manier worden bandbreedtes efficiënter benut, netwerkstabiliteit en -prestaties verbeterd, operaties vereenvoudigd en kosten verlaagd.

Versa Titan biedt bedrijven verschillende diensten zoals netwerkroutering, analysefuncties, gebruikers- en ondersteuningsportalen en een mobiele applicatie voor het beheer op afstand van gateways in bijkantoren. Bovendien biedt de software essentiële beveiligingsfuncties, zoals een next-generation firewall en Unified Threat Management (UTM), die zijn ontworpen voor de speciale risico’s van gedecentraliseerde netwerken. Andere kenmerken van Titan zijn multi-tenancy en zero-touch provisioning, evenals de mogelijkheid om publieke en multi-cloud scenario’s te verbinden.

“Terwijl SD-WAN met succes is ingezet in grote ondernemingen, stelt Versa Networks nu met Titan mid-market channel partners in staat om een veilige en cloud-managed SD-WAN oplossing aan te bieden”, zegt Paul Eccleston, executive chairman bij Nuvias Group. Titan is gemakkelijk te plannen, te implementeren en te beheren. “Daar staan kosten tegenover die voor middelgrote bedrijven een snel rendement op de investering opleveren.”