Ethernet Switches voor de intelligente mobiele rand

Extreme Networks’ Ethernet-switches met groter bereik en 802.11n access points met cross-network identity management zijn ontworpen om ondernemingen te helpen de Bring Your Own Device (BYOD) trend te omarmen.

De Summit X440 Ethernet-switch familie van Extreme Networks bestaat uit tien apparaten, die elk slechts één rack unit in beslag nemen en zijn uitgerust met acht, twaalf, 24 of 48 10/100/1000-base-T Ethernet-poorten. Alle switches ondersteunen Summitstack stacking en IPv6, en de modellen in de p-serie ondersteunen ook Power-over-Ethernet-Plus (PoE+).

De weg vrijmaken voor migraties naar 802.11ac

De Summit-X440-switches draaien op het ExtremeXOS-besturingssysteem en ondersteunen gangbare 802.11n WLAN-installaties. Tegelijkertijd moeten zij de weg vrijmaken voor migraties naar de toekomstige WLAN-norm 802.11ac. De switches vormen een aanvulling op de Summit WM 3000-serie WLAN-controllers van Extreme Networks, die zijn gebaseerd op Motorola’s Wing-5-architectuur.

Identity Management voor BYOD

De Altitude 4511 access points met groter bereik en slimme RF-controllers worden aangevuld met identiteitsbeheer dat werkt in LAN-, WAN- en 3G/4G-omgevingen. Het Ridgeline management platform zou zowel toegangscontrole als beleidshandhaving mogelijk maken op basis van de respectieve identiteiten van gebruikers.

De software kan toestellen op het netwerk identificeren, er een passend beveiligingsbeleid op toepassen en dienovereenkomstig middelen toewijzen. Zo kunnen bedrijven hun gebruikers en hun BYOD-apparaten dynamisch beheren. De netwerktoegangscontrole is gebaseerd op Active Directory, Radius en standaard LDAP-protocollen.

De 24-poorts modellen van de Summit X440 switches zijn reeds beschikbaar. De andere modellen zullen vanaf april 2012 verkrijgbaar zijn.