Hitachi kondigt nieuwe hardware en virtual storage as a service aan

Hitachi-dochter Vantara heeft voor 2021 verschillende platformoplossingen aangekondigd voor de speciale behoeften van middelgrote bedrijven: nieuwe all-flash storage- en NAS-producten, evenals een virtual storage as a service-aanbod.

Mediumgrote bedrijven hebben meestal geen grote IT-afdelingen, maar moeten desondanks enorme bedrijfskritische workloads beheren - vooral omdat volgens hun eigen onderzoeken de datavolumes momenteel met 23 procent groeien, meer dan twee keer zo snel als de IT-budgetten met ongeveer tien procent.

Bij Hitachi Vantara hebben ze precies deze klanten in gedachten. Het management legt de lat zelfverzekerd hoog: "Hitachi Vantara is al lang de gouden standaard voor high-performance dataopslag."

Aan de hardwarekant breidt het Japanse bedrijf zijn Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) E-serie uit met high-performance all-NVMe midrange flash-modellen VSP E590 en E790, evenals de HNAS-5000-familie, die volgens de fabrikant een "eenvoudige, effici├źnte opslagoplossing voor gedistribueerde bedrijfs- en datacenterworkloads" is.

Daarnaast is Hitachi's Virtual Storage as a Service, exclusief beschikbaar via partnerbedrijven, ontworpen om klanten te voorzien van cloud-opslagdiensten van ondernemingsklasse.