Op maat gesneden MES-oplossingspakket voor IBM-gebruikers

Guardus’ eigen Manufacturing Execution System (MES) moet samen met de systeem- en hardware-competenties van Fritz & Macziol resulteren in een hoog beschikbaar servicepakket. In de toekomst zal dit beschikbaar zijn voor eindklanten, voorgeconfigureerd op IBM-platforms.

De twee IT-specialisten Guardus Solutions en Fritz & Macziol uit Ulm brengen gezamenlijk op maat gemaakte MES-oplossingen voor IBM-platforms op de markt. Guardus biedt bedrijven in de industriële productie geïntegreerde en procesgeoriënteerde software op het gebied van kwaliteits- en productiemanagement. Als centraal communicatieplatform leveren de systemen alle relevante gegevens en kerncijfers van de waardeketen in real time. Dit leidt tot hoge eisen aan zowel de beschikbaarheid van de software als de hardware.

Dit is waar de samenwerking met Fritz & Macziol om de hoek komt kijken. De combinatie van het MES met de IBM systeem- en infrastructuuroplossingen is bedoeld om een compleet aanbod te creëren dat voldoet aan de eisen van IBM gebruikers. “Middelgrote ondernemingen investeren in IT-oplossingen die hen duidelijke concurrentievoordelen opleveren. Maar als het op selectie aankomt, ontbreekt het hen vaak aan de nodige knowhow om alle componenten voor een hoog beschikbare serveromgeving zelf aan te schaffen,” zegt Guardus-bestuurslid Andreas Kirsch, die een belangrijk punt van het partnerschap uitlegt. “Daarom bieden wij een handige en snel te implementeren totaaloplossing.”