VDI in plaats van Windows XP

Tarox en Ncomputing bieden met de VDI-oplossing Vspace een alternatief voor het gebruik van nieuwe Windows-clientbesturingssystemen.

De ondersteuning voor Windows XP eindigt in april 2014, dus bedrijven die nog met dit beproefde, volwassen besturingssysteem werken, moeten nadenken over een opvolgingsplan.

Migreren van XP naar VDI

Een alternatief voor de migratie naar nieuwe Windows-besturingssystemen binnen de bestaande client/server-infrastructuur is over te schakelen op gevirtualiseerde servers en desktops, of VDI voor Virtual Desktop Infrastructure. Tarox biedt hiervoor in samenwerking met Ncomputing het Vspace-platform aan, dat zowel de server- en client-software als de bijbehorende thin clients omvat.

Vspace is gebaseerd op een protocol dat geschikt is voor multimedia (UXP) en ondersteunt alle gangbare Windows-serverbesturingssystemen, alsmede Ubuntu Linux. De serversoftware Vspace Server 7.1 maakt tot 100 gebruikerssessies per besturingssysteem mogelijk en ondersteunt onder meer Windows MultiPoint Server 2012, Windows Server 2012 en Windows 8. Op de clients wordt Vspace Client gebruikt met nieuwe toegangsfuncties zoals remote, mobiel en van pc’s naar Vspace-installaties. Centraal beheer van de apparatuur vindt plaats via de webgebaseerde console Vspace Management Center.

Met thin clients

Thin clients van Ncomputing met energiebesparende ARM-processors worden gebruikt als desktop-eindapparaten op de afzonderlijke werkstations. Dankzij het lage stroomverbruik van de clients wordt gemiddeld ongeveer 90 procent energie bespaard in vergelijking met een traditionele PC-installatie. De keuze is tussen de 3-in-1 thin client M300 en de L300 met Numo System-on-a-Chip (SoC).

Met partnerondersteuning

Vspace is ontworpen voor kleine en middelgrote ondernemingen met vijf of meer werkstations. Omdat de overstap naar VDI niet triviaal is, ondersteunt Tarox haar partners op verzoek bij de projectimplementatie. “Natuurlijk staan we klaar om onze gespecialiseerde retailpartners te adviseren en te ondersteunen in alle fasen van de planning en implementatie van virtualisatieprojecten voor hun klanten,” zegt Thomas Pawluc, Product Manager Server & Storage.