Nuvias gaat beveiligingsplatform van Cynet in Europa distribueren

Nuvias Group heeft een pan-Europese distributieovereenkomst gesloten met beveiligingsleverancier Cynet. De Israëlische specialist voor Managed Detection & Response (MDR) biedt een platform voor bescherming tegen inbreuken op de beveiliging.

Nuvias heeft een kleine twee maanden geleden zijn Britse concurrent Cloud Distribution overgenomen. Nu al worden de eerste synergieën benut. Zo heeft de internationaal actieve groep overeenstemming bereikt over een distributieovereenkomst voor heel Europa met Cynet, een beveiligingsleverancier uit de portefeuille van Cloud Distribution. Het Israëlische bedrijf biedt een platform voor bescherming tegen inbreuken op de beveiliging dat functies en diensten uit disciplines als Response Automation en Managed Detection & Response (MDR) combineert.

Volgens eigen zeggen is de oplossing van Cynet een antwoord op de uitdaging dat veel bedrijven niet over het gespecialiseerde personeel beschikken om cyberaanvallen te identificeren en zich ertegen te verdedigen. Het platform van de fabrikant biedt daarom een reeks veiligheidscontroles die het soort en de omvang van de bedreigingen opsporen. Geautomatiseerde reacties worden geactiveerd wanneer zich kritieke gebeurtenissen voordoen. Bovendien bewaakt een MDR-team dit proces de klok rond en grijpt het handmatig in als een incident daarom vraagt.

“Toegevoegde waarde voor partners”

“Cynet is erin geslaagd een uitgebreid preventie- en detectiepakket te comprimeren tot een autonome oplossing die zelfs bedrijven met beperkte middelen effectief kunnen gebruiken”, aldus Steffen Brieger, Director Vendor Management voor Centraal-Europa bij Nuvias, over de contractverlenging met de leverancier. Hij is ervan overtuigd dat het platform “een winstgevende toegevoegde waarde” voor partners vertegenwoordigt.

Na reeds een partnerschap in het Verenigd Koninkrijk te hebben, breidt Nuvias de samenwerking met Cynet in eerste instantie uit naar de DACH-regio en de Benelux-landen. Andere regio’s in Europa zullen volgen.