Tanium “as a Service” beheert endpoints

Tanium heeft een cloud-gebaseerde beheeroplossing voor endpoints geïntroduceerd. De op AWS gebaseerde oplossing is speciaal ontwikkeld voor remote omgevingen, dat wil zeggen dat het apparaten buiten klassieke kantooromgevingen beheert.

Met Tanium “as a Service” kunnen organisaties de beveiliging en IT-activiteiten in complexe, gedistribueerde omgevingen monitoren. De provider Tanium richt zich in het bijzonder op computers buiten de klassieke kantooromgevingen: Waar een eindpunt zich ook bevindt, IT-managers kunnen het apparaat snel en naar behoefte beschermen en beheren.

Een eigen infrastructuur is hiervoor niet nodig: Tanium “as a Service” wordt geleverd via Amazon Web Services (AWS). Volgens de leverancier voldoet de cloud aan de hoogste beveiligingseisen en kan deze ook dynamische belastingspieken opvangen.

Het dienstenpakket van de oplossing omvat:

  • Endpoint Intelligence vermindert onnodige gegevensbewegingen. Informatie en updates worden alleen uitgewisseld wanneer zich beheer- of beveiligingsproblemen voordoen.
  • Detectie van en reactie op bedreigingen detecteert aangetaste endpoints, biedt realtime-informatie en bestrijdt cyberaanvallen met geautomatiseerde acties.
  • Proactief endpointbeheer detecteert niet-gepatchte desktops of servers en verhelpt kwetsbaarheden automatisch – zonder netwerken te overbelasten.

.