Acer gaming notebooks met Nvidia Geforce RTX 2080

Tijdens de CES in Las Vegas presenteert Acer de Predator Triton 900 en 500 gaming notebooks. Ze zijn uitgerust met de nieuwe mobiele high-end Nvidia Geforce RTX 2080 GPU's. De Triton 900 heeft ook een horizontaal draaibaar 17,3-inch beeldscherm.

Tot nu toe waren de Geforce RTX GPU's van Nividia alleen beschikbaar in grafische kaarten voor desktop PC's. Nu, op CES, wordt het startsein gegeven voor gaming notebooks. De eerste mobiele computers met Turing GPU's zijn onder meer de Predator Triton 900 en de Predator Triton 500 van Acer.

Acer's Monster Convertible

Convertible notebooks met een draaibaar beeldscherm worden over het algemeen gezien als zeer lichte en mobiele apparaten. De Acer Predator Triton 900 is daarentegen een gaming kolos met een 17,3-inch paneel, 4K-resolutie en G-Sync-ondersteuning. De Triton 900 heeft alleen het horizontaal draaibare aanraakscherm dat conventionele cabriolets gemeen hebben. De processor hier is een Intel Core i7-8750H met zes kernen, twaalf threads en een klokfrequentie tot 4,1 GHz in Turbo Boost. Hij heeft toegang tot 32 GB DDR4 SDRAM met Triton 900. De grafische kaart is de nieuwe Geforce RTX 2080 met 2944 Cuda cores, real-time ray tracing en acht GB GDDR6 grafisch geheugen. Daarnaast beschikt het 23,75 mm hoge apparaat over twee 512 GB PCIe SSD's in een RAID 0 array.

Dankzij het Ezel Aero-scharnier bevindt het verlichte toetsenbord zich aan de voorkant van de behuizing en het touchpad rechts van het toetsenbord. Het kan ook worden gebruikt als numeriek toetsenblok. Acer heeft nog geen informatie gegeven over de prijs, beschikbaarheid en accuduur van de gaming convertible.

Lichtgewicht met Max-Q-RTX

Met een dikte van de behuizing van 17,9 mm is de Predator Triton 500 een van de bijzonder slanke high-end gaming notebooks. De 15,6-incher met een gewicht van 2,1 kg en een conventioneel ontwerp is ook uitgerust met een Core i7-8750H en een Geforce RTX 2080 in de topconfiguratie. Acer gebruikt echter de Max-Q versie van de RTX 2080 GPU met een iets lagere kloksnelheid om voldoende koeling te garanderen ondanks de slanke behuizing. Bovendien ondersteunt de Triton 500 maximaal 16 GB RAM en biedt hij alleen ruimte voor een PCIe-SSD in M.2-formaat. Het Full HD IPS-paneel, omlijst door een 6,3 mm smalle rand, biedt een vernieuwingsfrequentie van 144 Hz. G-Sync-ondersteuning is alleen beschikbaar op het topmodel. Extra varianten van de notebook zijn uitgerust met de Geforce RTX 2060 en 2070, die ook in Las Vegas werden gepresenteerd. Voor de batterijduur van de Triton 500 geeft Acer tot acht uur op voor de versies met RTX 2070 of 2060.

De Predator Triton 500 komt volgens de planning aan het eind van het eerste kwartaal van 2019 op de markt. Als vanafprijs vraagt Acer 1.699 euro (RRP).