Acer Liquid Z3: Compacte smartphone met dual SIM

Acer biedt met de Liquid Z3 een smartphone uit het lage prijssegment. Het compacte toestel beschikt over alle basisfuncties en biedt daarnaast vier voorgedefinieerde profielen die zijn aangepast aan verschillende gebruikers- en leeftijdsgroepen.

Met de Liquid Z3 brengt Acer binnenkort een smartphone op de markt die alle leeftijdsgroepen aanspreekt. Hij meet 109 x 60 x 10,4 millimeter en weegt 120 gram. Het scherm is 3,5 inch en heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. Android 4.2.2 (Jelly Bean) is als besturingssysteem voorgeïnstalleerd.

De apparatuur omvat een dual-core processor van één gigabyte en vier gigabyte intern geheugen, dat kan worden uitgebreid met een micro SD-kaart. Daarnaast beschikt de Liquid Z3 over WLAN, geïntegreerde GPS en een drie-megapixelcamera.

De Liquid Z3 zal ook verkrijgbaar zijn in een dual-SIM variant. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om bijvoorbeeld twee SIM-kaarten te gebruiken om privé- en zakelijke communicatie met één telefoon af te handelen.

De HSPA+ technologie belooft een data-overdrachtsnelheid tot 21 megabit per seconde.

De smartphone biedt vier vooraf gedefinieerde profielen die zijn aangepast aan verschillende gebruikers- en leeftijdsgroepen:

  • De "Basic Mode" is bedoeld voor jonge gebruikers en biedt speciale bel- en sms-functies.
  • De "Senior Mode" heeft grote displaypictogrammen, een klok en snelle toegang tot alle contactpersonen, aangepast aan de functies nieuws, radio, weersvoorspelling.
  • In de "Classic Mode" zijn alle belangrijke functies eenvoudig en overzichtelijk gerangschikt voor beginnende smartphonegebruikers.
  • De "toetsenbordmodus" is bedoeld voor gebruikers die voornamelijk telefoongesprekken voeren en snel toegang tot de nummertoetsen nodig hebben.

De Liquid Z3 is verkrijgbaar in de kleuren "Rock Black" en "Classic White". Optioneel biedt Acer flip-covers en vervangende covers voor de achterzijde in de kleuren "Rock Black", "Classic White", "Sakura Pink", "Pop Yellow" en "Lagoon Turquoise". De smartphone is vanaf medio augustus verkrijgbaar voor een adviesprijs van 99 euro (basisversie).