ADN verdeelt Unified Workplace van Awingu

De VAD ADN heeft een distributieovereenkomst gesloten met Awingu, een Belgische specialist voor Unified Workplace. Het bedrijf uit Bochum zal dan ook met onmiddellijke ingang de oplossing van Awingu in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland distribueren.

Het centraal aanbieden van toepassingen behoort al twee decennia tot de kerncompetenties van ADN. Nu breidt de distributeur uit Bochum zijn portfolio uit met de Unified Workplace-oplossing van de Belgische start-up Awingu. Het is ontworpen om gebruikers in staat te stellen veilig toegang te krijgen tot toepassingen met elk apparaat met browserondersteuning. In samenwerking met de Vlaamse fabrikant distribueert ADN het aanbod in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Awingu's software is ontworpen als een virtuele appliance die kan worden uitgevoerd op gangbare hypervisors. Het kan zowel ter plaatse als in de cloud worden gebruikt. Verschillende soorten toepassingen, zoals desktop-, web- of SaaS-toepassingen, kunnen via de Workplace worden aangeboden. De oplossing is onder andere beschikbaar via de Azure Marketplace van Microsoft.

Met Awingu biedt ADN zijn partners "een van de beste Unified Workplace-oplossingen", die met name geschikt is voor kleine en middelgrote ondernemingen, aldus Hermann Ramacher, algemeen directeur van de distributeur. Hiermee vult de VAD zijn portfolio voor Microsoft-partners aan "met nog een spannend product". ADN heeft reeds verkooppersoneel, trainers en consultants voor Awingu gecertificeerd, zodat zij resellers met onmiddellijke ingang kunnen ondersteunen bij projecten.