Apple onthult verrassende nieuwe iPod Touch

Met de sterkere A10 Fusion-chip worden de prestaties van de nieuwe iPod Touch opgevoerd. Apple geeft de nieuwkomer ook Augmented Reality en Facetime. Vier jaar lang moesten gebruikers wachten op de nieuwkomer in de iPod Touch-familie.

Na bijna vier jaar introduceert Apple een nieuwe versie van de iPod Touch. De eigen A10 Fusion-chip, die ook in de nieuwe iPod zit, biedt betere prestaties in games en maakt voor het eerst augmented reality-ervaringen en FaceTime-groepsgesprekken mogelijk. De speler biedt 256 gigabyte opslagruimte - meer dan ooit tevoren.

De afmetingen zijn niet veranderd: Net als zijn voorganger heeft de nieuwe Touch een Retina-display van vier inch (1.136 x 640 pixels), is hij ruim zes millimeter dik en weegt hij net geen 90 gram. Aan boord is het iOS 12-besturingssysteem, Bluetooth 4.1 en ac WLAN. De camera heeft opnieuw een 8-megapixelsensor (diafragma f/2.4).

De nieuwe iPod Touch is verkrijgbaar vanaf 229 euro voor het 32 GB-model, 339 euro voor het 128 GB-model en 449 euro voor het 256 GB-model. Hij is verkrijgbaar in zes kleuren: Space Grey, White, Gold, Blue, Pink en Red.