Arrow distribueert Alibaba Cloud in Europa

De distributeur Arrow is een distributieovereenkomst overeengekomen met de Chinese hyperscaler Alibaba Cloud voor de EMEA-regio. Beide bedrijven willen kleine en middelgrote resellerpartners in staat stellen de cloudbusiness te betreden.

Arrow Electronics breidt zijn cloudportfolio uit met een extra provider: De Amerikaanse distributeur heeft een overeenkomst bereikt met Alibaba Cloud voor EMEA, volgens welke het in de toekomst de diensten van de Chinese hyperscaler in de regio zal distribueren. Het gaat onder meer om aanbiedingen voor elastisch computergebruik, opslag, relationele databases, DevOps, disaster recovery, beveiliging en content delivery networks.

Alibaba Cloud behoort tot de Chinese Alibaba Group en wordt beschouwd als de ruggengraat van haar data-intelligentie. Volgens cijfers van Canalys was de hyperscaler in 2018 de op drie na grootste aanbieder van cloudinfrastructuurdiensten ter wereld, met een omzet van 3,2 miljard dollar en een marktaandeel van vier procent, achter AWS, Microsoft en Google. Het bedrijf, dat in 2009 werd opgericht, heeft momenteel 61 beschikbaarheidszones in 20 regio's over de hele wereld. Zijn datacenters bevinden zich in China, Duitsland en Engeland.

Marketing via Arrowsphere

Arrows cloudportfolio omvat al tal van aanbieders, waaronder AWS, Microsoft, IBM en Oracle. De distributeur brengt zijn diensten op de markt via zijn cloudplatform Arrowsphere, dat medio 2012 als eerste in zijn soort in Europa werd gelanceerd. Dus nu, met Alibaba, voegt een andere grote aanbieder zich bij de gelederen. "Onze overeenkomst zal vooral kleinere en middelgrote bedrijven in het kanaal in staat stellen om met Alibaba Cloud te werken in de EMEA-markt", benadrukt Alexis Brabant, Vice President Sales EMEA bij Arrow ECS.

Max Tao, Senior Manager of Alliances bij Alibaba Cloud International, getuigt van de eersteklas diensten, cloud enablement-capaciteiten en lokale expertise van de nieuwe distributiepartner. "We zullen nauw samenwerken en op deze manier meer regionale en lokale distributiepartners helpen om hun reis naar de cloud en data intelligence met succes te beginnen."