Haier presenteert twee tablets en een smartphone op IFA

Eigenlijk verkoopt Haier witgoed en tv's. Nu wil de fabrikant ook de tabletmarkt betreden en presenteert op IFA de eerste modellen.

De Haier Phone is een tablet-smartphone met een capacitief 5,3-inch touchscreen. Binnenin klokt een 1,5-gigahertz Dualcomm dual-core processor, en is Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) geïnstalleerd als besturingssysteem. Het RAM-geheugen is één gigabyte, het interne geheugen heeft vier gigabyte en kan worden uitgebreid met 32 gigabyte via een micro SDHC-kaart.

Het scherm heeft een resolutie van 960 x 540 pixels. Er is een hoofdcamera met acht megapixels en een frontcamera met 1,3 megapixels. Video's kunnen worden opgenomen met 1.080 x 720 pixels. Micro-USB- en 3,5 millimeter jack-aansluitingen zijn beschikbaar. De batterij gaat naar verluidt tot 378 uur mee in stand-by en 19 uur voor gesprekken. De Haier-telefoon is compatibel met WLAN en 3G en heeft ook een geïntegreerde GPS.

Het apparaat zal vanaf het vierde kwartaal van 2012 te koop zijn tegen een RRP van 399 euro.

Haier Pad in twee formaten

Haier brengt ook twee echte tablets mee naar IFA. Zowel de Pad711 als de Pad1012 draaien op Android 4.0 en een één-gigahertz dual-core processor. De Haier Pad Mini heeft een zeven inch beeldscherm met een resolutie van 1.024 x 600 pixels. Het 9,7-inch beeldscherm van de Haier Pad Maxi heeft een resolutie van 1.024 x 768.

Beide apparaten hebben een opslagcapaciteit van acht gigabyte. Deze kan worden uitgebreid met een micro SD-kaart. Helaas geeft de fabrikant niet aan wat de mogelijke geheugengrootte van de kaart is.

De camera's van de tablets zijn niet concurrerend met resoluties van twee megapixels (Mini) en 0,3 megapixels (Maxi). De kleinere Pad heeft tenminste nog een frontcamera met 1,3 megapixels.

Beide tablets op instapniveau hebben ook een mini-USB en een 3,5-millimeter aansluiting. De Maxi-Tab heeft ook een micro HDMI-poort. De batterijen zouden 119 uur meegaan in stand-by en tot zes uur in werking.

De Haier Pad Mini zal vanaf het vierde kwartaal verkrijgbaar zijn in het zwart voor een prijs van 199 euro (RRP). De Maxi Pad komt in het vierde kwartaal ook in het wit en gaat naar verwachting 299 euro kosten.