Nikon lanceert twee nieuwe Coolpix-modellen

Met de Coolpix-modellen S6600 en L620 mikt Nikon op gebruikers die hun foto's gemakkelijk willen delen op het web of op zoek zijn naar creatieve effecten en Full HD-video.

Wie op vakantie zelf op de foto wil zonder een vreemde om hulp te vragen, kan dat nu doen met Nikon's Coolpix S6600, die over een draai- en kantelbaar beeldscherm beschikt. Bovendien kan de camera worden geactiveerd met aanraakloze gebarenbesturing om foto's of video's te maken. Wanneer de monitor in de zelfportretstand staat, zou het zelfs mogelijk moeten zijn om de zoompositie met een handbeweging aan te passen.

De van achteren verlichte CMOS-beeldsensor met een resolutie van 16 megapixels, in combinatie met de optische 12x zoom, maakt naar verluidt schitterende en levendige foto's en films mogelijk, zelfs bij zonlicht of nachtopnamen. De Full HD-videofunctie zorgt voor stereogeluid.

De camera heeft ook 30 verschillende effecten en 18 scènemodi. Met de modus "Creatieve effecten" kunnen met één druk op de knop speciale effecten worden toegevoegd aan foto's nadat ze zijn gemaakt. Het uploaden gebeurt via het geïntegreerde WLAN. De beeldstabilisator (VR) moet zorgen voor onscherpe opnamen.

De camera is vanaf eind augustus verkrijgbaar voor 229 euro (RRP) in de kleuren zwart, rood, paars en wit.

Coolpix L620

"De Coolpix L620 ligt goed in de hand en is eenvoudig te bedienen. Met zijn heldere 7,5-centimeter monitor is hij ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een slimme camera met een groot zoombereik, creatieve effecten en Full HD-filmfunctie. De camera heeft een ergonomisch ontwerp met een in het handvat geïntegreerd AA-batterijcompartiment. Dit maakt het verwisselen van batterijen snel en gemakkelijk. Met behulp van de 18 scènemodi en de scène-automaat in de eenvoudige autostand worden alle basisinstellingen van de camera aangepast aan het onderwerp en de opnamesituatie, zodat de fotograaf zich volledig kan concentreren op het betreffende opnamemoment", vat Jens Gutzeit, Manager Product Marketing bij Nikon, de kenmerken van de digicam samen.

De Coolpix L620 is vanaf eind augustus ook verkrijgbaar in de kleuren zwart en rood voor een prijs van 229 euro (RRP). □