Notebooks, laptops en mobiele vouwcomputers in overvloed

Drie fabrikanten kondigen nieuwe laptops aan. Fujitsu Siemens komt in september met twee notebooks, Wortmann met een back-to-school notebook en Asus met de glimmende Lamborghini.

De notebookmarkt blijft groeien. De fabrikanten Asus, Fujitsu Siemens Computers (FSC) en Wortmann breiden hun assortiment uit.

Wortmann heeft nu de Terra Mobile Home 4440 in het assortiment. Volgens de fabrikant is het "back-to-school notebook" ideaal voor huiswerk en vrijetijdsbesteding. De laptop heeft een 15,4-inch beeldscherm en een Intel dual-core processor, evenals vier gigabyte DDR2 RAM. De harde schijf heeft een capaciteit van 320 gigabyte. Tot de standaarduitrusting behoren een DVD-brander, een webcam, WLAN, een kaartlezer voor alle gangbare formaten en Windows Vista Home Premium. De notebook heeft een adviesprijs van rond de 650 euro.

FSC komt ook met een tablet-pc speciaal voor scholieren en studenten. De Lifebook T1010 EDU met een 13,3-inch beeldscherm, voorzien van pengebaseerde invoer en handschriftherkenning, is uitgerust met een Centrino 2- of een Celeron-processor. Het deksel van de converteerbare notebook kan door middel van een scharnier in twee richtingen worden gedraaid. Andere kenmerken zijn WLAN, Bluetooth, Windows Vista Business en speciale software voor leerlingen en studenten. De Lifebook T1010 kan worden aangepast met de "Design Skins". Dit zijn bedrukte vinylfolies die zijn aangepast aan het notitieboekje. De laptop is sinds eind augustus verkrijgbaar en kost ongeveer 1.600 euro plus BTW. Voor studenten is er een speciale editie voor een prijs van ongeveer 1.000 euro.

Ook van FSC komt begin september de Amilo Notebook Si 3655 met maximaal vier gigabyte RAM. De notebook is verkrijgbaar voor 1.300 euro (RRP).

Asus voegt een 12,1-inch model toe aan zijn Lamborghini-collectie. De VX3 heeft een Intel Core 2 Duo-processor, een harde schijf met een capaciteit van 320 gigabyte en een werkgeheugen van vier gigabyte. De geïntegreerde UMTS/HSDPA-module maakt draadloze internettoegang via het mobiele netwerk mogelijk. De Geforce 9300 grafische kaart van Nvida rondt de kenmerken van de zwarte notebook in pianolak-look af. De levering omvat een Lamborghini notebooktas en een Bluetooth muis. De VX3 is per direct verkrijgbaar in het typische Lamborghini-geel en -zwart voor 2.799 euro (RRP).