“Speelgoed” voor de zomer: gaming hardware van Dell

Dell komt met een hele reeks nieuwe gaming hardware. Daaronder zijn een nieuwe generatie van de G7 gaming notebook, de G5 desktop, twee 27-inch monitoren en een Alienware toetsenbord met Cherry switches.

Naast de vrij dure gaming desktops en notebooks van Alienware, biedt Dell met de G-modellen ook wat goedkopere apparaten aan. Voor gamers die met de notebook willen spelen, introduceert de fabrikant een nieuwe generatie van de G7, het topmodel van de serie. Voor gamers die de voorkeur geven aan een upgradebare desktop PC, is er de G5 Desktop. Beide zijn voorzien van uitgebreide verlichtingsopties. Bij de G5 biedt een optionele zijruit een blik op het binnenwerk. Daarnaast zijn er twee snelle 27-inch monitoren, waarvan één met een gebogen paneel, en onder het Alienware-merk een mechanisch toetsenbord met volledig programmeerbare toetsen en RGB-verlichting.

Slim en met RGB-toetsenbord: Notebook G7

Een RGB-toetsenbord met vier zones is een van de nieuwe functies op Dell's G7 gaming-notebook van de volgende generatie. Gebouwd met een 15,6-inch beeldscherm als de G7 15 of een 17,3-inch paneel als de G7 17, is de notebook erg slank geworden voor een gaming apparaat, met de uitlaten voor de twee ventilatoren ondergebracht in een trede aan de achterrand van het metalen chassis. Het toestel is ook compacter geworden dankzij smallere randen rond het Full HD-scherm. Optioneel zijn 144- of zelfs 300-Hz panelen verkrijgbaar. Dell maakt gebruik van Intel's 10e generatie Core H CPU's met maximaal acht cores. Daarnaast is er tot 32 GB RAM en een NVMe SSD met maximaal een TB. Wat de grafische kaart betreft, markeert een Nvidia Geforce RTX 2070 Max-Q de maximale configuratie voor de G15. De grotere G17 heeft zelfs ruimte voor een RTX 2070 Super. Configureerbare gekleurde verlichtingselementen in het chassis en een toetsenbord met 4-zone RGB-verlichting zorgen voor visuele effecten tijdens het gamen. Andere kenmerken zijn een 3D-geluidssysteem, Thunderbolt 3, WiFi 6 en een GbE-poort van Killer Networking. Het G7 17-model komt onmiddellijk op de markt met een startprijs van 1.169 euro (RRP). Er is nog geen prijs voor de G7 15.

Compacte gaming PC met Geforce of Radeon graphics: G5 Desktop

Voor de G5 Desktop komt Dell met een nieuwe versie met Intel Core-processors van de 10e generatie. De Socket 1200 Comet Lake CPU's worden gecombineerd met ofwel een Nvidia Geforce GTX, RTX of een AMD Radeon RX 5600 grafische kaart. Indien gewenst, biedt een zijvenster zicht op het Socket 1200 moederbord en de andere componenten. Een gekleurde RGB-lichtstrook is aangebracht op de voorzijde van de compacte towerbehuizing. De G5 Desktop wordt verondersteld gemakkelijk te upgraden te zijn, de toren kan zonder gereedschap worden geopend. In Duitsland moet de G5 Desktop vanaf augustus verkrijgbaar zijn, in de VS wordt hij al op 9 juli gelanceerd met een prijs van net geen 700 dollar.

27-inch beeldschermen met Full HD- en WQHD-resolutie

Dell presenteert ook twee bijpassende 27-inch monitoren voor de G5 Desktop: De S2721DGF met 2.560 x 1.440 pixels en de 1500R gebogen S2721HGF met Full HD resolutie. In de S2721DGF bereikt het WQHD IPS-paneel een vernieuwingsfrequentie tot 165 Hz en een responstijd van één milliseconde. Daarnaast ondersteunt de monitor AMD Freesync Premium Pro en een Adaptive Sync die compatibel is met Nvidia's G-Sync. Onderdeel van Freesync Premium Pro is HDR-ondersteuning. Dell stelt dat de monitor voldoet aan de eisen van VESA DisplayHDR 400. De goedkopere S2721HGF met VA-paneel heeft een maximale vernieuwingsfrequentie van 144 Hz. Hij is ook compatibel met G-Sync, maar ondersteunt geen HDR. Het is de bedoeling dat de S2721DGF vanaf eind juli op de markt komt, de S2721HGF volgt in augustus. Duitse prijzen zijn nog niet beschikbaar.

Programmeerbaar en kleurrijk: Alienware-toetsenbord AW410K

Het compacte gaming-toetsenbord AW410K is afkomstig van Dell's premium gaming-divisie Alienware. Voor het mechanische toetsenbord gebruikt de fabrikant MX-Brown toetsschakelaars van Cherry met tactiele schakeleigenschappen. De afzonderlijke toetsen zijn RGB-verlicht en volledig programmeerbaar. Macro's worden in een apart geheugen in het toetsenbord opgeslagen. Het toetsenbord moet in augustus beschikbaar zijn.