Zadara breidt Virtual Private Storage Array uit

Zadara, leverancier van Storage-as-a-Service (STaaS)-oplossingen voor ondernemingen, breidt zijn Virtual Private Storage Array (VPSA) uit met extra functies.

De fabrikant presenteerde de nieuwe functies tijdens de recente Zadara Summit-partnerbijeenkomst. Daartoe behoort de op Docker gebaseerde Zadara Container Service (ZCS), die gebruik maakt van de modulaire VPSA-architectuur.

Dit betekent dat code niet langer wordt uitgevoerd op compute servers, maar op het opslagsysteem zelf. Voordelen van deze aanpak zijn onder meer hoge prestaties, minder latency, minder verkeer tussen server en opslag en een hogere efficiëntie in vergelijking met traditionele methoden.

Flexibele gegevensopslag

Daarnaast heeft Zadara de B2S3-functie (“Backup to Amazon S3”) geïntroduceerd. Dit is een automatische, snapshot-gebaseerde, continue incrementele backup van VPSA-opslag naar Amazon S3-objectopslag.

Zadara maakt het ook mogelijk om gegevens te herstellen naar opslagmedia van elke aanbieder, zoals Amazon Elastic Block Storage (EBS). Een ander nieuw kenmerk zijn de twee extra hardware-opslagopties voor de VSPA-oplossingen.

Het gaat om solid-state schijven met een capaciteit van 800 gigabyte en SATA harde schijven met een capaciteit van zes terabyte. De nieuwe functies zullen de komende 30 dagen beschikbaar zijn.