Archos geeft tablets “Ice Cream Sandwich”

Als eerste leverancier van Android-tablets biedt Archos een gratis update aan naar versie 4.0.3. Het besturingssysteem dat bekend staat als “Ice Cream Sandwich” is per direct beschikbaar voor alle apparaten in de G9-serie.

De fabrikant Archos, die gespecialiseerd is in Android-tablets, zegt dat het de eerste is die een besturingssysteemupdate aanbiedt van Android 3.x naar versie 4.0.3 voor mobiele apparaten die al gelanceerd zijn. De overgang van “Honeycomb” naar “Ice Cream Sandwich” wordt ondersteund door alle toestellen van de G9-modelserie en vindt gratis plaats als een zogenaamde “over-the-air” update. Deze optie wordt aangegeven met een “A” op het tabletscherm; de download wordt gestart door het pictogram aan te raken.

Met versie 4.0.3 krijgt de gebruiker een verdere ontwikkeling van de meest populaire functies en nieuwe functies. Voorbeelden hiervan zijn geoptimaliseerde multitasking, personaliseerbare homescreens, schaalbare widgets of de uitgebreide integratie van sociale netwerken. De camerafuncties en de galerij-app, inclusief de foto-editor, zijn ook verbeterd. Verder moet “Ice Cream Sandwich” bijdragen aan krachtige communicatie met geoptimaliseerde tekstinvoer en spellingscontrole en dynamische spraakherkenning. Dankzij de volledige Google-certificering blijven alle eerdere functies zoals Kaarten of Spreken en ook de toegang tot Android Market behouden.

Daarnaast heeft Archos ook specifieke add-ons voor “Ice Cream Sandwich” ontwikkeld die ondersteuning bieden voor vrijwel elke videocodec met 1080p-ondersteuning, het automatisch downloaden van beschrijvingen en ondertitels voor films en tv-programma’s of draadloze gegevensoverdracht tussen tablet en computer of naar een DNLA-compatibel tv-toestel. Ook een eigen ontwikkeling is de “Archos Remote Control”-app voor afstandsbediening van de tablet met elk ander Android-apparaat.