Doris Albiez wordt baas bij Dell Duitsland

In de toekomst zal Doris Albiez verantwoordelijk zijn voor de algemene leiding van de activiteiten van Dell Duitsland. Daarmee is de vraag waar de manager na zijn vertrek bij IBM naar toe zal verhuizen officieel beantwoord.

Dell Duitsland breidt zijn managementteam uit en heeft Albiez benoemd in de nieuw gecreëerde functie van Vice President Duitsland. In deze functie is zij verantwoordelijk voor het algemene management van Dell in Duitsland.

Barbara Wittmann, Mark Möbius en Jürgen Renz blijven ongewijzigd als directeuren van Dell GmbH ingeschreven in het handelsregister.

Nieuwe verantwoordelijkheden

“Dell is nu stevig gevestigd in de markt als leverancier van uitgebreide end-to-end-oplossingen voor bedrijven,” aldus Albiez. “Ik kijk uit naar mijn taak om ook in Duitsland de ontwikkeling te blijven stimuleren, samen met mijn team, en Dell nog succesvoller te maken in dit land.”

De manager, die goed bekend is in de branche, was laatstelijk Vice President in de Europese organisatie van IBM, verantwoordelijk voor Distribution Sales bij de Business Partner Organisation en voor de Europese MKB-business.

Tot juli vorig jaar was zij Channel Vice President Business Partner Organisation & SME bij IBM Duitsland – een functie die na haar promotie werd overgenomen door Stephan Wippermann.

Voor haar tijd bij IBM was de manager werkzaam bij Navigon.

Transformatie bij Dell

Dell sloeg aanvankelijk de weg in naar het worden van een kanaalbedrijf met partnercontracten voor directe levering en ondersteuning van systeemhuizen in het indirecte verkoopkanaal. Ten slotte kan Dell putten uit een uitgebreide ervaring als logistiek dienstverlener. Momenteel worden distributeurs geïntegreerd in het verkoopconcept.

Daarnaast ontwikkelt Dell zich al geruime tijd weg van een pure hardwarefabrikant, naar een IT-concern dat oplossingen wil bieden voor IT-trends als mobiliteit, big data en beveiliging. De lijst van overgenomen bedrijven is enorm. □