Bechtle koopt voor het eerst een systeemhuis in Oostenrijk

Terwijl menig Oostenrijks systeemhuis naar de Duitse markt streeft, versterkt Bechtle zijn slagkracht in de DACH-regio met een overname in Wenen. De marktconsolidatie gaat daarmee een nieuwe ronde in.

Met de aankoop van Madras Computer Vertriebsgesellschaft heeft Bechtle een eerste voet aan de grond gekregen op de Oostenrijkse systeemhuismarkt. De IT-dienstverlener Madras behaalde in het afgelopen boekjaar met twaalf werknemers een omzet van 6,7 miljoen euro. Het in 1990 opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in systeemintegratie op het gebied van opslag- en back-upoplossingen voor ondernemingen, alsmede IT-infrastructuur en -beveiliging. Tot de klantenkring behoren zowel middelgrote ondernemingen als klanten uit de overheidssector.

“De overname van Madras Computer is een logische stap in onze expansiestrategie in de systeemhuissector. Ons doel is om het gehele Duitstalige gebied te bestrijken”, aldus Ralf Klenk, stichtend vennoot en voorzitter van de Raad van Bestuur van Bechtle AG. In het retailsegment is de Bechtle Groep al enige tijd actief in Oostenrijk met haar twee merken “Bechtle direkt” en “ARP Datacon”.

“Wij zien Mardras als een ideale kern voor de uitbreiding van onze systeemhuisactiviteiten in Oostenrijk”, aldus Ralf Klenk. Door de gedecentraliseerde structuur van Bechtle blijft de leiding ongewijzigd in handen van Robert Öfferl en Christian Steger.

Öfferl is verheugd in het bedrijf uit Neckarsulm sterke partners te hebben gevonden: “De integratie in een stabiele groep van bedrijven die in heel Europa actief zijn, verhoogt niet alleen onze efficiëntie, maar zorgt ook voor zekerheid en stabiliteit ten gunste van onze klanten en werknemers.”

De partijen hebben afgesproken de aankoopprijs niet bekend te maken. Bovendien moet de overname worden goedgekeurd door de antitrustautoriteiten.