Fujitsu SELECT Partner Program gaat internationaal

Na drie jaar waarin het “Fujitsu SELECT Partner Program” uitsluitend in Duitsland liep, wordt het nu ook gelanceerd in Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Nederland en India.

Het Fujitsu SELECT Partner Program loopt sinds 2009 met succes in Duitsland. Sindsdien is het aantal partners met de hoogste Expert-status op de meeste gebieden (vooral servers en opslag) verdubbeld.

Dit positieve voorbeeld wordt nu uitgebreid naar andere landen. De wervingscampagne loopt onder het motto “We put you in the driver’s seat”. Het is de bedoeling om de goede ervaringen die met het partnerprogramma in Duitsland zijn opgedaan, ook in andere landen toe te passen. De nadruk ligt op de Europese regio met Frankrijk, Italië, Polen, Spanje en Nederland. Met India is echter ook een Aziatisch land opgenomen.

Het SELECT-partnerprogramma is gestructureerd in drie fasen: van Fujitsu-partner tot SELECT-partner tot SELECT-expert. Inhoudelijk omvat het opleiding, ondersteuning door een verkoopbinnendienst, projectvoorwaarden, pre-sales ondersteuning, marketingondersteuning en een voorkeurspositie in Fujitsu’s online reseller locator. Bovendien krijgen partners toegang tot een verscheidenheid aan technische hulpmiddelen, zoals c-tec, de online technische gemeenschap, voor uitwisselingen met deskundigen en professionals uit de industrie.

Voor partners zoals Dr. Göran Cialla, Managing Director van ICOM Computertechnik GmbH in Ilmenau, is dit heel lonend: “Als Fujitsu SELECT Partner met Expert-status profiteren wij van een aantal speciale voorwaarden en speciale training. Wij gebruiken deze kennis in onze dagelijkse werkzaamheden. We kunnen speciale voorwaarden rechtstreeks aan onze klanten doorgeven als promoties.”

Kick-off van de Fujitsu Partner Days in Wiesloch

Om de partnerbusiness verder te stimuleren, heeft Fujitsu in Duitsland dit jaar voor het eerst de SELECT Partner Program Awards uitgereikt tijdens de Partner Days in Wiesloch, München en Leipzig. Onder andere werd IT-ON.Net GmbH bekroond voor het beste teamwork, Keppel Data-Systems GmbH voor de beste oplossinginnovatie, en Bechtle AG als beste partner en certificeringskampioen van het boekjaar 2011.□