Cherry neemt Active Key over

Hygiënische, afwasbare toetsenborden en muizen zijn in tijden van Covid-19 sterk in opkomst in de gezondheidszorg. Fabrikant Cherry grijpt deze kans en breidt haar bestaande portfolio uit met de overname van Active Key.

Cherry, een fabrikant van computerinvoerapparaten en schakelaars voor mechanische toetsenborden, wil haar positie op de zorgmarkt versterken en heeft de overname van Active Key aangekondigd. “De overname van Active Key is een belangrijke stap voor ons om ons aanbod van hygiënische en industriële invoerapparaten uit te breiden”, aldus Cherry CEO Rolf Unterberger.

Active Key is een fabrikant van speciale toetsenborden en muizen die worden gebruikt in medische, industriële, point-of-sale- en kantoortoepassingen. Daartoe behoren stof- en vochtbestendige toetsenborden, volledig afgedichte toetsenborden die gemakkelijk kunnen worden ontsmet, programmeerbare toetsenborden en toetsenborden met geïntegreerde kaartlezers. In het snelgroeiende segment van de gezondheidszorg is er ook veel vraag naar dergelijke randapparatuur als gevolg van de Corona-pandemie.