Infinigate verdeelt beveiligingsplatform Rapid7

De distributeur Infinigate voegt de Amerikaanse fabrikant Rapid7 toe aan zijn portfolio. Het in München gevestigde VAD breidt daarmee zijn aanbod uit met technologieën voor security management op het snijvlak van IT-beveiliging en IT-processen.

Voor een effectieve bescherming van hun IT moeten bedrijven kritische informatie over systeemgrenzen heen bundelen. Dit is precies waar het Rapid7 cloud platform voor bedoeld is. De in München gevestigde veiligheids-VAD Infinigate heeft nu een distributieovereenkomst gesloten met de fabrikant uit Boston, Massachusetts, en verkoopt zijn technologie aan de Duitse gespecialiseerde handel. Het portfolio van de leverancier omvat disciplines als vulnerability management, user behaviour analytics en security information & event management (SIEM). Rapid7 is genoteerd aan Nasdaq en heeft wereldwijd zo’n 7.900 klanten, waaronder bedrijven als American Express, Boeing en Netflix.

“De transparante interactie tussen IT-beveiliging en IT-processen komt steeds meer centraal te staan in de beveiligingsstrategieën van bedrijven”, legt Andreas Bechtold, Managing Director bij Infinigate Duitsland, uit. “Het doel is om risico’s beter te kunnen classificeren en snel op te lossen via geautomatiseerde processen.” Met Rapid7 voegt de VAD een aanbieder toe aan haar portfolio die gebruikers ondersteunt bij het eenvoudig beheren en snel implementeren van beveiligingsactiviteiten. De oplossing is met name geschikt voor gebruik door middelgrote bedrijven.

Naast de verkoop van Rapid7’s technologie biedt Infinigate flankerende diensten voor gespecialiseerde dealers en ondersteunt het de fabrikant bij de marketing. Met de specialist uit München heeft de provider een distributeur in huis gehaald die “partners actief kan ondersteunen bij de realisatie van projecten”, benadrukt Christoph Brecht, Channel Manager Centraal-Europa bij Rapid7.